TRABZON (CİHAN)- Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Vakfıkebir ve Tonya ilçelerinde 'Büyükliman Mizah Günleri' düzenledi. Bu yıl ilk olarak düzenlenen Büyükliman Mizah Günlerinin ilki Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda, ikincisi ise Tonya Belediyesi Kültür Evinde gerçekleştirildi.
    Tonya Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Kalyoncu’nun sunumuyla başlayan programlarda ilk konuşmayı Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Mehmet Bülent Alp yaptı. Alp, cemiyetin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Alp, daha sonra etkinliği düzenlemelerindeki amacı aktardı. İnsanları güldürmek ve siyaset atmosferinden doğan gerginliği bir parça olsun unutturmak istediklerini ifade eden Alp, siyasetin dışında bir zamanı hep birlikte yaşamak istediklerini söyledi.
Programa katılan Gazeteci-Yazar- Karikatürist Hikmet Aksoy, 'Mizah, yerel mizah ve fıkraların yeri' konulu bir konuşma yaptı. Aksoy, “Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti inşallah bu etkinliği gelenekselleştirerek devam ettirir. Vakfıkebir, Tonya ve Beşikdüzü’nde başlattığımız bu etkinliğin gelecek yıllarda Büyükliman havzasına taşınacağını umuyorum. Mizah, vazgeçilmez bir ihtiyaç oldu günümüzde. Sokakta gülen insan çok azaldı. Mizaha ihtiyacımızın olduğunu hepimizin bilmesi gerekir. Mizah insan yaşamında her şeyden daha değerlidir. Günlük yaşamınızda derlediğiniz fıkraları yazınız ve bana getiriniz. Yerel fıkralar üzerine büyük oyunlar oynandı. Yabancı fıkralar bize uyarlandı. Bunlara itibar etmeyin. Yerel fıkraların derlenip toparlanması bizim için bir görevdir.” dedi. Aksoy, yerel fıkralardan örnekler sunarak, karikatürlerinden oluşan bir slayt gösterisinde bulundu. Dinleyicilerden bazıları da söz alarak yerel fıkralar anlattı. CİHAN