Denizli Belediyesi tarafından Ramazan boyunca her gün kentin değişik mahallelerinde organize edilen iftar programları devam ediyor. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar sofrası bu kez Zeytinköy Mahallesi’nde kuruldu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftarda Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan vatandaşlar ile tek tek selamlaştı ve Ramazanlarını kutladı. 

2 Bin Kişi Aynı Sofrada Buluştu
Ezan sonrasında yaptığı konuşmada Ramazan ayının bereketinin tüm Müslümanların üzerinde olması temennisinde bulunan Başkan Zolan, “ Bugün burada olmanın verdiği mutluluğu sizlere anlatamam. Bugün burada sadece soframızı değil, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan’ın hissettirdiği güzel duyguları da paylaşıyoruz. Ramazan tüm insanlığa, bolluk, bereket ve kardeşlik duygularını getiren bir ay. Bu yıl Ramazan etkinlikleri çerçevesinde her akşam bir mahallede olmayı, vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, sohbet etmeyi, sorunları dinlemeyi amaçladık. İftarımıza hoş geldiniz. Dualarınızda bize de yer verin. Allah ibadetlerinizi kabul etsin” dedi.

Bşakan Zolan Kuşpınar Mahallesi’nde
Zeytinköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftarın ardından teravih namazını kılmak için Kuşpınar Mahallesi’ne geçen Başkan Zolan namaz sonrası gerçekleştirilen sohbet toplantısında mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Zolan, “ Denizli’nin her yeri bizim için aynı değerde. Buraya sizlerin taleplerini dinlemeye geldik. Bu kente ne yapılacaksa sizlerin fikirleri alınarak yapılıyor. Bizim amacımız bu şehre nasıl bir değer katabiliriz. Vatandaşımızın sorununa nasıl çare bulabilirizdir. Bizim peşinde olduğumuz şey bir fazla eser nasıl bırakabiliriz, o yüzden halkın içinde halkın arasındayız. Halkımıza danışarak, onların fikirlerini alarak çalışmaya gayret sarf ediyoruz. Bize yöneltilen talepleri öncelik sırasına göre mutlaka yerine getiriyoruz. Kuşpınar Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla mahallemizin önemli ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü giderdik. Buraya başkan yardımcılarımızla daire müdürlerimizle geldik. Bizim göremediğimiz sıkıntıları tespit etmeye geldik” dedi.

Sevgi Teyzeden Övgü Dolu Sözler
Daha sonra vatandaşların taleplerini alan Başkan Zolan belediye yetkililerine gerekli talimatları verdi. Toplantıda Sevgi Pamuk isimli mahalle sakinin belediye hizmetlerine yönelik sarf ettiği sözler ise kalabalık tarafından dakikalarca alkışlandı. Altyapı ve üstyapı çalışmaları sırasında çok sıkıntı çektiğini bu sebeple belediyeye çok kızdığını dile getiren Sevgi Pamuk, “ Altyapı ve üstyapı çalışmaları sırasında çok sıkıntı çektim. O zamanlar belediyeye çok kızdım. Ancak şimdi anlıyorum ki bu günkü güzelliğe ulaşmak için o sıkıntıların çekilmesi gerekiyormuş. Şimdi iyi ki o çalışmalar başlamış diyorum. Mahallemiz inanılmaz güzelleşti. Geçmişte her yağmur yağdığında buralara girilemiyordu. Son iki yıldır ne kadar şiddetli yağmur yağsa da bizi etkilemiyor. İki torunum var. Eskiden her gün elbiseleri ayakkabıları çamur içinde olurdu. Şimdi bunların hiçbiri yok. Yazın toz toprak içinde kalırdık. Camı kapıyı açamazdık. Şimdi her yer tertemiz tozdan eser yok. Geçmişte kömür yakıyorduk. Hem havayı kirletiyor hem de eziyetini çekiyorduk. Doğalgazı getirerek bizi o dertten de kurtardınız. Bu güzellikleri bize sağlayan bu çalışmaları başlatan Sayın Nihat Zeybekci’den bayrağı devralarak o güzelliklerin üzerine güzellikler katarak devam ettiren sizden Allah razı olsun. Bu bir itiraftır. Eskiden sizlere kızıyordum. Şimdi hepinize her gün dua ediyorum” dedi.

Başkan Zolan: ‘ Birlikte Başardık’ 

Sevgi Pamuk isimli mahalle sakinin kalabalık tarafından alkışlanan bu sözleri üzerine Başkan Zolan ise günün tüm yorgunluğunun sona erdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz asla makam mevki peşinde olmadık. İşte biz bunun için çalışıyoruz. Bir kişinin bize Allah razı olsun demesi bize yeter. Biraz önce sarf edilen sözler tüm yorgunluğumuzu aldı. Burada geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalar bu günkü güzellikleri ortaya çıkardı. O zamanlar sizlere çok sıkıntı yaşattık. Ama sizler sabrettiniz bize inandınız ve desteklediniz. Şimdi o güzelliklerin keyfini hep birlikte yaşıyoruz. 9 yıl önce hayal dahi edilemeyen güzellikleri, hizmetleri Denizli’ye birlikte kazandırdık. Sizlerin desteği ile oldu bunlar. Milletvekilimiz Sayın Nihat Zeybekci’nin belediye başkanlığı döneminde başlatılan ve Denizli’ye kazandırılan tüm bu güzelliklere katkı koymaya, bayrağı ileriye taşımaya gayret sarf ediyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Denizli daha büyük hizmetlerle, güzelliklerle tanışacak. Çünkü siz bunlara layıksınız. Bu övgü dolu sözler bizim için birer itici güç olacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”