Ramazan ayının yaz mevsiminin ortasına denk gelmesi nedeniyle Antalya'da iftar sofraları sahile taşındı.
Hava sıcaklığının 34, nemin yüzde 80’lere ulaşması Antalya’da Ramazan ayının ilk gününde vatandaşlara zor anlar yaşattı. Ramazan ayının yaz mevsiminin ortasına denk gelmesi nedeniyle sıcak havada oruç tutan vatandaşlar iftar sofralarını deniz kenarına taşıdı. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşların sahile kurdukları sofralar, alışılmış iftar ile ev gezmelerinin yerini aldı.
Akrabalarıyla sahilde bir araya gelen vatandaşlar, kurdukları mütevazı iftar sofralarında oruçlarını açarak serinlemeye çalıştı. Akşam ezanının okunmasıyla oruçlarını açan vatandaşlar, ardından hem serinlemek hem de iftar sofrasında yediklerini hazmetmek için denize girdi.
Sahilde orucunu açanlardan Ömer Alıncak ise Antalya’nın sıcak olması nedeniyle deniz kenarına geldiklerini ifade ederek, “Ramazanın ilk günü deniz kenarındaki serinlikten faydalanmak istedik. Aile dostlarımızla birlikte geldik. İftarımız burada yapıyoruz. Sahurda gelemiyoruz, küçük çocuklarımız var çünkü. Sahilde iftar yapmak çok keyifli oluyor” dedi.
Şehrin sıcağından en güzel iftar yapılacak yerinde sahil olduğunu işaret eden Lüfti Yıldız, “Antalya’nın nemli havasında oruç açılacak en iyi yerlerinden birisi deniz kenarıdır. Allah herkesin orucunu kabul eylesin. Ramazan ayında zamanımız oldukça geliyoruz. İster istemez sıcaklar bizi etkiliyor” dedi.
Münevver Yıldız, herkesin Ramazan ayının mübarek olmasını dileyerek, “Hava sıcak olduğu için açık havada sahilde iftar yapmak daha cazip geliyor. Yemekler benden ailemle güzel bir iftar yapıyoruz” diye konuştu.