Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 93. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlamıştır.
Bu birliktelik ve beraberliği hiçbir güç bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek birlikte kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev,

Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, milletle topyekünelele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Milletimiz her zaman olduğu gibi, bu günde milli birlik ve beraberliğine kast eden şer odaklarına karşı daima dik ve beraberdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı'nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.