Denizli Valiliği AB Daimi Temas Noktası tarafından organize edilen bu yıl ikincisi düzenlenen “9 Mayıs AB Günü ve Proje Fuarı” Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.
Etkinliklere, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile birlikte proje uygulayan okullar, Denizli Belediyesi, PAÜ, odalar ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.
6 İlköğretim Okulu ve 6 Ortaöğretim kurumunun katıldığı proje etkinliklerinde, proje sözcüsü öğrenciler, izlenimlerini ve AB ile Türkiye arasındaki benzerlik ve farklılıkları anlattılar.
Fuara katılan proje grupları stantlarda proje uygulamalarıyla ilgili görsel malzemeler ve proje çıktılarını sergileyerek projelerini tanıttılar.
Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Türkiye’nin mutlaka AB üyesi olacağına inandığını söyleyerek, “Denizli olarak Pamukkale ve Laodikya gibi antik kentlerimizle ve ihracatımızın yüzde 70’ini AB ülkelerine yapıyoruz. Bu da bize gösteriyor ki biz Denizli olarak fiilen AB üyeliğine girmiş bulunuyoruz. Biz bu çalışmalarımızı samimi olarak yapıyoruz. Çünkü bu etkinlikler bizim gelişmemizi sağlayacaktır. AB ülkelerinden gelen heyetlerle bizzat kendim görüşüyorum. Bizi tanıdıkça hayranlık duyuyorlar. Türkiye bölgede her açıdan önemli bir ülkedir. AB ülkeleri bunun farkındadır. O yüzden AB ülkeleri ile önümüzdeki günlerde daha iyi noktalarda buluşacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, proje gruplarının hazırladığı stantlar gezildi. Stantlara ilgi oldukça yoğundu.