Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Veli Demir geziye katılarak gençleri yalnız bırakmadı. 2 gün süren Çanakkale Gezisi, gençlerin tarihini öğrenmesi açısından ayrı bir önem taşıyor. 

Öğrenciler sadece Türk tarihinin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de tarihe tanıklık etti. Öğrenciler, Çanakkale Savaşı Destanı'nın yazıldığı yerleri gezdi ve tarihi mekanları yerinde görerek rehberlerden bilgi aldı. Gezinin ilk günü, Gelibolu yarımadasına geçilerek burada bir devrin kapanıp bir devrin başlamasına yol açan kahraman askerlerimizin yiğitçe çarpıştığı savaş cephelerini ve şehitlikleri gezildi. İlk gün, Gelibolu Milli Parkı, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı gezildi. Gezinin 2. günü ise gençler, kent merkezinde yer alan ve Truva filminde kullanılan ‘Truva Atı Antik Kenti’ni ve Çimenlik Kalesi'ni gezildi. Böylece gençlerin tarihi bilmelerine de destek vermiş olundu.
Ziyaret hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Demir, ‘Başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek diğer öğrencileri de başarıya teşvik etmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Şuan 500 öğrenci, öğretmen ve personelle Çanakkale’deyiz. Ecdadımız, burada cihana adını yazdırdı. Bu vatan toprakları üzerinde yaklaşık 250 bin şehit verdik. Bu ruhu gençlerimize aşıladık. Gelecek nesillerimizin buradan alacağı çok büyük dersler vardır. Önemli olan tarihimizi ve geçmişimizi bilerek geleceğe emin adımlarla yürüyebilmektir. Böyle organizasyonlarımız devam edecek’ dedi.
Pamukkale Belediyesi, kısa süre önce de 2000 öğrenciyi Ankara’ya götürerek Anıtkabir’i gezdirmişti.