Denizli'de her yıl değişik şekillerde kutlanan 5. Dünya Türk, Havlu ve Bornoz Günü Kutlama programı bu yıl 6 -7 Mart tarihlerinde yapılacak.

Etkinlikler 2 gün devam edecek.
 Koordinatörlüğünü Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin üstlendiği kutlamaların her geçen yıl destekçileri artmakta ve Ulusal / Uluslararası anlamda yer edindiği belirtildi.

Organizasyonun bu yılki destekçileri; T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, T.C Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Denizli İhracatçılar Birliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü.



6 Mart 2016 Pazar Günü saat 10:00 – 12:00 ile 14:00 – 18:00 saatleri arasında Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı'nda tüm gün sürecek defile programının olacağı, aynı gün saat 12:30 ile 13:45 arası Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü Geleneksel Kortej Yürüyüşü yapılacağı belirtildi.

6 Mart Pazar günü ise 12:30’da Delikliçınar Meydanında Protokol açılış konuşmaları ve bornozlu dans gösterisinin ardından başlayacak olan kortej yürüyüşü Delikliçınar Meydanı'ndan Denizli Valiliği önüne kadar devam edecek. Pazar günü akşamı saat 19:00’da defilelerin yapılacağı Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfında, Tekstil tarihinin mitolojik bir hikayesini konu alan "Farbela" isimli kısa filmin gala gösterimi yapılacak.

7 Mart 2016 Pazartesi Günü saat 08:30’da kayıt ile başlayacak olan ‘’Denizli de Markalaşma ve Teknik Tekstillerinin Kullanımı’’ isimli konferans ünlü isimlerin konuşmacı olarak katılımıyla, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde saat 16:30’a kadar devam edecek. Konferans katılımcılarına hediye verilecek. Bu özel günde hediye edilecek havlular için gidilecek Çocuk Esirgeme Kurumu, Huzur Evi, yaşlı bakım evleri gibi kurumlara yapılacak ziyaretlerle her yaştan insana ulaşılmış olacaktır.

Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü’ne özel sosyal medya hesaplarından instagram’da @dunyahavlufestivali adı ile takipçilerine, yapılacak çekilişle hediyeler verecek olan organizasyon ilgi ile karşılanmıştır. Çekilişe katılarak hediye kazanma şansı yakalama fırsatı 6 Mart Pazar gününe kadar devam edecek.



İstanbul Lansmanı: Türk Havlu ve Bornozu ’nun tüm Dünya’da bilinirliğini güçlendirmek için 2012 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 5.’si gerçekleşecek “Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü” etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde yapılacak basın toplantısı ve sonrasında düzenlenecek kortej yürüyüşü ile gerçekleşecektir. Lansmana konuşmacı olarak; Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Yaşar Küçükçalık, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi. Lansman, 3 Mart 2016 Perşembe günü Hatice Turhan Valide Sultan Sebili (Eminönü Yeni Camii arkası) adresinde yapılacaktır. Program akışı 09:30 Karşılama, 10:00 Kahvaltı, 10:30 Toplantı, 11:00 Soru-Cevap, 11:30 Kortej Yürüyüşü şeklindedir. Ülkemiz en önemli lokomotif sektörlerinden biri olan Tekstilin, işvereninden işçisine, emekçisine kadar tekstilin içinde yer alan tüm dalların bu özel günü bilmelerini, benimsemelerini ve desteklemelerini diliyoruz.