Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Türk dünyasından Denizli'ye gelen aşıkların katılımıyla başladı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yurt içinden 22, Türk dünyasından 5 olmak üzere geceye katılan halk ozanları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Salonu dolduranlar birçok vatandaş 5 bin yıllık bir geleneği yaşatan aşıkların sunduğu unutulmaz bir geceye tanıklık etti. Aşıkların lebdeğmez adı verilen b, f, p, m, v harflerini kullanmadan ağızlarına koydukları kürdanla atışma yapmaları ise büyük beğeni aldı. 

Programda konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın gayret ve destekleriyle başlatılan Ege Aşıklar Bayramı'nın 2 yıl önce de uluslararası hale getirildiğini kaydetti. Değirmenci ,"Aşıklık, temelinde, hamurunda sevgi, kardeşlik, dostluk, vatan ve bayrak sevgisi olan bir geleneğimiz. Bugün aramızda olan kardeşlerimize de baktığımızda Doğu Türkistan'dan Orta Asya'ya, Orta Asya'dan Kafkaslara Anadolu'nun dört bir tarafından bugün misafirlerimiz var. Zaten bu saydığımız coğrafyalar da kardeşliğin, dostluğun hamurunun yoğrulduğu yerler" istiyoruz ki tarihimizden gelen bu güzel coğrafyanın bizlere armağanı olan, zenginliğimiz olan aşıklık geleneğini, aşıklık bayrağını, hem şimdiki nesillerle buluşturalım hem de yeni nesillerle de bu güzel değerimizi paylaşalım." Dedi.