Denizli'nin 800 yıllık tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda bu yıl 4. gerçekleştirilen Geleneksel Kaleiçi Alışveriş Şenliği başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın (DTO) destekleri ile Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Kaleiçi Alışveriş Şenliği boyunca yapılacak indirimlerle hem tarihi Kaleiçi Çarşısı hareketlenecek, hem de vatandaşlar uygun fiyata ürenler elde edecek. 30 Kasım'a kadar sürecek şenliğin açılış töreni Kaleiçi Çarşısı girişinde yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri ile başlayan şenliğin açılışında konuşan Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı Soner Yıldız, alışveriş şenliği düzenlemedeki amaçlarının sezonu canlandırmak ve Kaleiçi Çarşısı'nın marka değerini artırmak olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DTO'ya teşekkür etti. DTO Başkanı Necdet Özer ise, tarihi çok eskilere dayanan Kaleiçi'nin modern alışveriş merkezleri karşısında her zaman dimdik ayakta durduğun ve geleneksel halini bozmadığını kaydetti. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, tarihi Kaleiçi Çarşısı'nın atalarımızdan gelen bir miras olduğunu vurgulayarak, "Kaleiçi, 800 yıl önce atalarımız tarafından her sektörün olduğu, her sokağının ayrı bir fonksiyonu icra ettiği güzel bir alışveriş merkezi olarak dizayn etmişler. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Mekanları cennet olsun. Onların torunları olarak, ecdadımıza yakışan bir millet olarak bize bırakılan bu değerlere sımsıkı sahip çıkacağız. Bu güzelliklerimizi geleceğe taşımayı arzu ediyoruz" dedi. Gelecek nesillerin Kaleiçi'nin tarihi güzelliklerini ve manevi atmosferini teneffüs etmelerini istediklerine dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Kaleiçi ile ilgili alt ve üst yapı anlamında bir çok çalışmamız oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kaleiçimize, bize emanet edilen bu değere her yönüyle sımsıkı sahip çıkarak geleceğe taşıyacağız." 

Tüm vatandaşları alışveriş şenliğine davet eden Başkan Zolan, 4. Geleneksel Kaleiçi Alışveriş Şenliği'nin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, esnafa bol kazançlar diledi. Konuşmaların ardından 4. Geleneksel Kaleiçi Alışveriş Şenliği'nin açılışı dualarla yapıldı. Kurdele kesim töreninin ardından Kaleiçi Çarşısı'ndaki esnafın ürünlerinin yer aldığı "Kaleiçi'nde En Çok Satanlar Defilesi" düzenlendi. Demirciler Sokağı'nda demir döven Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra Kaleiçi'ndeki esnafa hayırlı işler dileyerek alışveriş yaptı.