Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 27.’si düzenlenen Amatör Tiyatro Festivali Düzenlenen kortejle başladı. Bu yılki festivale 5’yabancı ülkeden olmak üzere 19 ekip katılıyor.
Festivale katılan ekipler Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Çelenk sunma törenine Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Belediye Başkanı Osman Zolan ve Başkan Yardımcı Şamil Çınar ile 19 tiyatro grubunun üyeleri ve yöneticileri katıldı.
9-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivale katılacak olan ekiplerin temsilcileri Başkan Yardımcısı Şamil Çınar başkanlığında Vali Yavuz Erkmen’i ziyaret ettiler. Ziyarette festival ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Çınar,
Makedonya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bugaristan ve Rusya’dan olmak üzere beş yabancı ve 14 yerli tiyatro ekibi bu yılki etkinliğimize katılıyor. Toplam 250’ye yakın oyuncularımız var. Bu yılki festivalimize çeşitli yenilikler de ekledik. Her yıl bir sonraki yıla daha iyi hazırlanmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
Vali Yavuz Erkmen, organizasyonu düzenleyen başta Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “ Denizli kültür sanat anlamında doyurucu programlar yapıyor. İzleyici kitlesi yüksek olan bir iliz. Geçtiğimiz yılki tiyatro festivaline bizler de katıldık. Bu yıl da katılmayı umuyoruz. Adı amatör de olsa bütün oyuncularımız profesyonel oyunculara taş çıtartacak bir performans sergiliyorlar. Önemli olan bir araya gelebilmek ve kültür sanat faaliyetinde bulunabilmek. Buna katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Denizli sanatın ve kültürün her alanında yoğun faaliyet gösteren bir ilimiz. Bu da bu etkinliklerden birisi. Bu etkinliğin geleneksel hale getirilip 27.’sinin düzenlenmesi konusunda etkinliğin ilk gününden bu yana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün konuk ekiplerimize hoş geldiniz derken, etkinliklerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tiyatro ekiplerinin temsilcileri ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Vali Erkmen’e takdim ettiler. Vali Erkmen de ekip üyelerine Denizli ürünleri ve Denizli’yi tanıtıcı kültürel yayınlardan oluşan hediyeler verdi.
Daha sonra etkinliğe katılan ekipler Valilik önünden Belediye binasına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler.