Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 'Genç Denizli Projesi' kapsamında, lise öğrencilerini geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Çanakkale’ye götürmeye devam etti. Gençler, Çanakkale Savaşı Destanı'nın yazıldığı yerleri gezerek tarihi mekanları yerinde gördü.
Ekim 2011’de başlayan gezi turları, Mayıs’ın ilk günü tamamlandı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel de, gençlerle Çanakkale’ye giderek onlarla aynı duyguyu paylaştı. Karayel, 2 yıldır Çanakkale’ye yapılan ziyaretlerden dolayı hem gençlerden hem de ailelerden olumlu tepkiler aldıklarını belirterek yeni eğitim yılında da toplam 2000 öğrencinin Çanakkale'ye götürüleceğini söyledi.
Genç Denizliler, Türk Milleti'nin kahramanlık destanı yazdığı birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakları ve şehitliğimizi gezdi. Genç Denizli üyeleri, sırayla Assos Antik Kenti’ni, Antik Liman’ı Truva Atı’nı, Gelibolu Yarım Adası’nı, Eceabat’ı, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği ve Şehitlik Abidesi’ni, Alçıtepe, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arı Burnu, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı’nı gezerek tarih bilgilerini rehberler eşliğinde tazeledi.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Türkiye’nin en iyi sosyal sorumluluk projesi olan Genç Denizli Projesi, böylece gençlerin tarihi bilmelerine de destek vermiş oldu.