Denizli Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğiyle gerçekleşen 2. Uluslararası Denizli Cam Festivali, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sanatçıların gösterileriyle start aldı. Festival 26 Mayıs 2013 tarihlerine kadar devam edecek.
Festival açılışına; Denizli Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı. Başkan Yardımcısı Çınar, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin çeşitli etkinlikleri içerdiğini kaydederek; “Festivalde yerli yabancı birçok sanatçımız yer alıyor. Onların bu bilgi birikiminden ve el becerilerinden hepimiz en fazla şekilde faydalanırız. Amacımız ilimizi gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtarak turizme katkı sağlamaktır. Cam sanatının şehrimizde yaygınlaşması ve gelişmesi de bir diğer amacımızdır. Bu anlamda festivalimiz önemli katkılar sağlayacaktır. Ben festivali birlikte organize ettiğimiz Karma Tasarım Atölyesi yetkililerine ve festival için emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Festivale, yurt dışında küçük yaşlardan bugüne cam sanatıyla uğraşan Gianni Toso, Sally Prasch, Vittorio Costantini ve Lucio Bubacco ile Türkiye’nin çeşitli illerinden camla uğraşan akademisyenler ve sanatçılar katıldı. Sanatçılar, festival açılışı nedeniyle herkesi büyüleyen gösterilerini sundu. Ortaya çıkardıkları camdan eserler ise görülmeye değerdi.
Festival boyunca, cam üzerine çeşitli bilimsel çalışmalar, tarih boyunca cam sanatının gelişimi gibi konularda akademisyenlerce toplantılar düzenlenecek. Ziyaretçiler, herkese açık olan bu festivalde sanatçıları izlemekle kalmayıp 2’de konser dinletisine katılabilecek.