Festivalin açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtı'na festival çelenginin konulmasıyla başlayan festivalde, halk oyunları gösterileri sunuldu. Kortej yürüyüşünün ardından yapılan açılış töreninde konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir Buldan'ın Denizli'nin en önemli tekstil ve dokuma merkezi olduğunu belirterek, "Buldan bizim için marka bir şehir. Buldan’ın sahip olduğu özelliklere birçok yerleşim yeri sahip değil. Sadece Denizli’de değil ülkenin bir çok yeri için bu geçerli. Sadece Buldan’dan değil civardaki ilçelerden, illerden insanların bugün buraya gelmesi çok mutluluk verici. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri Buldan dokumalarından hazırladıkları giysileri düzenledikleri defile ile katılımcıların beğenisine sundu. Defilenin ardından kortej yürüyüşü düzenlendi, açılan standlar gezildi.
16 Haziran tarihine kadar devam edecek olan festivalde ünlü sanatçılar Murat Başaran ve Yılmaz Morgül de konser verecek.