19 Ağustos 2008’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokolle Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Laodikya Antik Kenti’nde 2015 yılı kazı çalışmaları tamamlandı. Türkiye’nin önemli antik kentlerinden olan Laodikya’da her yıl gözle görünür değişimler yaşanırken, bugüne kadar binlerce tarihi eser de gün yüzüne çıkartıldı. Bu kapsamda 2003-2007 arasında bin 267, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği 2008-2015 yılları arasında ise 2 bin 396 olmak üzere toplamda 3 bin 663 eserin ortaya çıkartıldığı Laodikya Antik Kenti’nde bir çok eserin de restorasyonu gerçekleştirildi.
Laodikya Kazı Heyeti Başkanı ve Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında kazı ve restorasyonu sürdürülen antik kentte geçtiğimiz yıl Stadyum Caddesi, İmparator Traian Çeşmesi, Traian Çeşmesi Meydanı, Atriumlu Yönetici Binası, Merkezi Propylon, Kuzey (Kutsal) Agora, Güney Portik, Laodikya Kilisesi’nde çalışmalar yapıldı. 2015’te gün yüzüne çıkarılan bin 900 yıllık Su Yasası, Dokuma Tanrıçası Athena Heykeli ve Roma Tanrısı Ianus Heykeli büyük dikkat çekerken 2015 yılında 19 eserin de restorasyon-konservasyon çalışmaları tamamlandı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya’da yakalanan başarının yerel yönetimlerle iş birliğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, bugüne kadar antik kente emeği geçen başta önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere herkese teşekkür etti.
Antik kentte Denizli’nin geçmişine dair binlerce eserin gün yüzüne çıkarıldığını kaydeden Başkan Zolan, "Geçmişte yılda 2-3 ay kazı ve restorasyon yapılan antik kentteki çalışmalar Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği günden itibaren yılın 12 ayı devam etti. Kazılar ve restorasyon çalışmaları hiç durmadı. Antik kent hızla gün yüzüne çıkmaya devam etti. Yerel yönetim olarak Laodikya ile de Türkiye’ye örnek olacak bir başarının altına imza attık. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.