Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan, Türkiye`nin ve dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden Babadağ`dan 3 ayda 20 bin uçuş gerçekleştirildi. Sezon sonuna kadar 60 bin uçuşa ulaşması beklenen bu rakamın, açılacak yeni bir pistle 200 bin sayısına çıkması hedefleniyor.

    Birkaç havacının, 1980'li yılların başlarında, serbest paraşütlerle yamaçlardan koşarak kalkmalarıyla başlayan yamaç paraşütü, günümüzde adrenalin turizminin başında geliyor. Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde bulunan dünyaca ünlü Babadağ, her yıl dünyanın hemen her yerinden yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin akınına uğruyor. Babadağ'ın işletmeciliğini yapan Fethiye Güç Birliği Şirketi'nden alınan verilere göre, Nisan ayından itibaren 20 bin uçuş gerçekleştirildi. Şirket, kasım ayına kadar devam edecek, sezon sonuna kadar bu sayının 60 bine çıkması hedefleniyor.

    Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Başkanı Akif Arıcan, yapacakları yeni pist çalışmaları ile yamaç paraşütü sporunu 12 aya yaymak istediklerini açıkladı. Bin 100 metre takımına açılacak yeni pistten yaz kış atlayış yaptırmayı düşündüklerini anlatan Arıcan, bu şekilde bölgedeki atlayış sayısını 200 bine çıkarmak istediklerini söyledi.

        Bölgedeki atlayışların 6 aya sığdırılmasının, turizmin gelişmesinde önemli bir engel olduğuna değinen Akif Arıcan, "Fethiye ve Muğla'da turizmi 12 aya yaymak istiyorsak bölgemize turistlerin her mevsim gelmesini sağlamalıyız. Bunun için de Ölüdeniz'deki atlayışları, yapacağımız yeni pistlerle 12 aya yaymayı planlıyoruz. Bu şekilde uçuş sayımızı 200 bin seviyesine çıkarabiliriz." dedi.

    Fethiye Güç Birliği Başkanı Akif Arıcan, Babadağ`ın, Avrupa standartlarında uçuş güvenliği olan bir merkez haline getirildiğini ifade ettiği açıklamasında, kurulacak teleferik sistemi ile Ölüdeniz'in pek çok Avrupa ülkesinin gıptayla izleyeceği bir belde olacağını ifade etti. Teleferik sisteminin, 2013 turizm sezonuna yetişeceğini sözlerine ekleyen Arıcan, Babadağ'ın hem spor hem de gezi için kendisini hazırladığını belirtti.