Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nın, organize suç örgütü kurarak uyuşturucu madde ticareti, kaçakçılık ve dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına aldığı 10 kişiden 3'ü tutuklandı.
Denizli merkezle Acıpayam ilçesinde uyuşturucu madde imali ve ticareti, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklarla Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı ile dolandırıcılık suçlarını işlediği ileri sürülen bir çeteye yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda elebaşı olduğu iddia edilen H.K. (39) ile dokuz kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde 10 kök kenevir bitkisi, 3 adet otomatik av tüfeği, dolandırıcılık yaparken kullanıldığı tahmin edilen çoban elbisesi, 1 adet kurusıkı tabanca, 53 adet sahte altın, 55 bin 680 lira değerinde Yugoslavya Dinarı, 54 adet av tüfeği fişeği, 1 adet asker kimlik kartı, 2 adet açık senet, 11 cep telefonu ve 16 sim kart ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan H.K., H.A. (35) ve R.Ş. (30) tutuklandı. Olayla ilgili iki kişi daha aranıyor

Öte yandan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Cankurtaran Sakızdüzü mevkisindeki ormanlık alanda, kimliği belirsiz şahıslar tarafından kenevir ekildiğini tespit etti. Yapılan kontrolde, bin 534 kök kenevir ele geçirildi. Kenevirler, Orman Bölge ve Tarım İl müdürlükleri görevlileriyle birlikte imha edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ayrıca il merkezindeki başka bir operasyonda, A.B. ve N.B. isimli şahısların Doğu ve Güneydoğu illerinden temin ettikleri çok miktarda gümrük kaçağı sigarayı ele geçirdi. Düzenlenen operasyonda, 458 karton 4 bin 580 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.