İngiltere Başbakanı’nın ağırlandığı toplantıya katılan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Geçtiğimiz günlerde iktidara gelen İngiltere Başbakanı David Cameron ile Türkiye – İngiltere ilişkilerinde yeni bir sayfa açılıyor. Bu yeni sayfada, biz iş insanlarına önemli roller düşüyor” dedi.
 
İngiltere Başbakanı David Cameron’un baş konuğu olduğu toplantı, siyaset ve iş dünyasından seçkin konuğun katımıyla Ankara’da TOBB İkiz Kuleleri’nde gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.

Başkan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin AB üyeliği sürecine değinerek, “Biz AB’den bir ayrıcalık istemiyoruz, ama herhangi ayrımcı bir muameleyi de kabul etmiyoruz” diye konuştu. İngiltere Başbakanı David Cameron ise “AB üyeliğine yönelik ilerlemenizin bu şekilde hüsrana uğratılabiliyor olması beni kızdırıyor" ifadesini kullandı.

Türk iş çevreleriyle dünyanın önde gelen ülkelerinin liderlerini bir araya getiren bu tür toplantıların son derece önemli olduğuna vurgu yapan DSO Başkanı Keçeci şunları söyledi: “İngiltere’nin Türkiye’nin gerek bölgesi, gerek Avrupa Birliği ve gerekse dünya için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan yeni bir başbakan var. Bundan yararlanmalıyız. İngiltere’nin desteği sayesinde, patinaj yapan AB üyelik müzakerelerini hızlandırabiliriz. Ayrıca yıllık 9 milyar doları bulan Türkiye – İngiltere ticaretini, çok daha ileriye taşıyabiliriz. Malumunuz İngiltere Denizli açısından da çok önemli bir pazar. İngiltere, yıllık 175 bin dolarlık ihracatla Almanya’dan sonra 2. sıradaki ihracat ortağımız. Toplam ihracatımızın yüzde 10’unu İngiltere’ye yapıyoruz. Bu toplantı ve görüşmelerden aldığımız ivme ile İngiltere ile dış ticaretimizi çok daha artırmak arzusundayız.”