Denizli Belediyesi kenti etkisine alan kar yağışı ile birlikte tuzlama ve kar temizleme çalışması yaptı. Yağışların başlamasıyla birlikte, aşırı buzlanma ve donmaya karşı 24 saat tuzlama yapan Denizli Belediyesi’ne bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Cuma gecesi geç saatlerde başlayan kar yağışın kesilmesinin ardından hummalı bir kar temizleme çalışmasına başlayan belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarını Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başkan Yardımcıları Mahmut Güngör ve Mustafa Gökoğlan yerinde inceledi. 150 personel, 18 tuz kamyonu, 6 greyder, 3 kepçe ve kar küreme aracı ile cumartesi saat 05:00’de başlayan çalışmalar pazar günü de devam etti.

Pazartesi sabaha kadar devam edecek temizleme çalışmalarında otomatik tuzlama araçlarının yanı sıra, greyderler ve kar küreme araçları ile ana caddelerde tuzlama çalışmaları gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, kış şartlarına karşı tüm tedbirlerin alındığı ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerin her an hazır bekletildiğini söyledi. Cuma akşamı geç saatlerde başlayan kar yağışıyla birlikte vakit kaybetmeden araç ve ekiplerin çalışmaların başlatıldığını dile getirdi. Diğer yandan ara sokaklar dahil yollarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalar yapıldığını ifade eden Göngör, : “Denizli’ye iklimi gereği nadir kar yağmasına rağmen biz Denizli Belediyesi olarak kar ile mücadelede her türlü tedbiri aldık. Zorlu kış koşullarında çalışacak her türlü ekipmana sahibiz. Olağan üstü gayret gösteren tecrübeli bir personel yapısı ile yaşadığımız son iki günde hiçbir can sıkıcı durumla karşılaşmadık. Kar ile mücadelede ortaya koyulan gayret Denizli’de her hangi bir olumsuzluk yaşanmamasını sağladı. Yapılan tuzlama ve kar temizleme çalışmalarının yanında, kar ve yağmur suları ile tıkanabilecek rögarların temizliğini de kış mevsimi öncesinde yapıldı. 150 personel, 18 tuz kamyonu, 6 greyder, 3 kepçe ve kar küreme aracı ile cumartesi saat 05:00’de başlayan çalışmalar pazartesi sabaha kadar devam edecek. En büyük sıkıntımız cadde kenarlarına park etmiş araçlardır. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru için yapmış olduğumuz bu çalışmalar bundan sonrada aralıksız olarak devam edecek” dedi.