Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle bu yıl 5'incisi organize edilen Türkçevizyon coşkusu başladı. Cam horoz heykeli ile birlikte fotoğraf çektiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 22 ülkenin sanatçıları, "barış" mesajı verdi. Türkçevizyon 2014, 22 ülkeden 22 sanatçının katıldığı, Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar süren kortej ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy ile birlikte festivale katılan sanatçıların Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından başlayan kortej, renkli görüntülere sahne oldu. Ülkelerinin bayraklarıyla Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde yürüyen sanatçılara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sanatçılar daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Davetlerini kabul edip festivale katılan konuklara teşekkür eden Başkan Zolan, sanatçıları en iyi şekilde ağırlayıp, ülkelerine güzel hatıralarla dönmeleri için gayret edeceklerini belirtti. Başkan Zolan, "Buradaki amacımız kültürlerin kaynaşması, bu kültür coğrafyasında bir çoğumuzun kullandığı dil olan Türkçemizi, evrensel dil olan müzikle iç içe getirmek. Dünyadaki barışa katkı sağlamak adına, birbirimizi tanımak adına böyle bir festival düzenledik" diye konuştu.

"Biz tüm insanları seviyoruz"

Festivalin 5'incisini yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Denizli'nin değişik noktalarında etkinliklerimiz olacak. İnşallah Denizli ve ülkemizi daha yakından tanıma imkanına sahip olacaksınız. Festivalin gala gecesinde ise, 20 bin kişilik antik tiyatroda tüm dünyaya sizlerle birlikte, sizlerin sesiyle seslenmek istiyoruz" diye konuştu. Sanatçılardan ülkelerine döndüklerinde Denizli'den herkese selam götürmelerini isteyen Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Biz tüm insanları seviyoruz. Irkı, dini, cinsiyeti, rengi, inancı ne olursa olsun biz tüm insanlarımızı seviyoruz. İnşallah dünyada barışı, huzuru, temin etmek için, hem müziği hem de bir çok kültür alışverişini, temasları sürdürmek gerekiyor. İnşallah bu çalışmalar devam edecektir. Bizlerden ülkenize çok çok selam götürün." Başkan Zolan'ın bu sözleri sanatçılar tarafından uzun süre alkışlandı. Ziyaretin ardından Başkan Zolan'a Özbekistan'ın geleneksel doppı adı verilen şapkası hediye edildi. Başkan Zolan, şapkayla basın mensuplarına poz verdi. Denizli horozunu merak eden konuklara kentin binlerce yıldır simgesi olan horozu anlatan Başkan Zolan, daha sonra sanatçılarla birlikte meydandaki cam horoz önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Delikliçınar ve Sarayköy'de müzik şöleni

Festivalin akşamki bölümünde ise Delikliçınar Meydanı ve Sarayköy'de müzik şöleni yaşandı. Delikliçınar Meydanı'nın da Ayfer Durak'ın sunuculuğunu yaptığı, TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer, Yaprak Sayar, Tuğba Ger ve Saabahattin Gülümser'in katıldığı, TRT Müzik'te canlı yayınlanan Ege'den Ezgiler programını binlerce Denizlili izledi. Denizlililer özellikle Denizli yöresinin türküleri ile gecenin keyfini çıkarttı. Başkan Zolan, Ege'den Ezgiler programının ardından sahneye çıkarak, sanatçılara çiçek takdim etti. Denizlilileri 13 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Pamukkale'deki antik tiyatroda yapılacak gala gecesine davet eden Başkan Zolan, festivale çok güzel bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "İnşallah böyle güzel başlangıçlarla Türkçevizyon'u en güzel şekilde gerçekleştireceğiz" dedi. Sarayköy'de ise TRT sanatçısı Ali Çakar sahne aldı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, konser için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederken, Sarayköylüler konserin tadını çıkartarak, oyun havaları ile coştu.

Pamukkale'ye ücretsiz araç kalkacak

Türkçevizyon'un gala gecesi 13 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Pamukkale'deki 2 bin yıllık antik tiyatroda gerçekleşecek. Aynı gün saat 16.00'dan itibaren ise Pamukkale'ye girişler ücretsiz olacak. Pamukkale ve beyaz travertenleri gezerek antik tiyatroya ulaşan Denizlililer ücretsiz olan gala gecesine katılabilecek. Vatandaşlar Pamukkale Antik Tiyatro'da ise 22 ülkeden Türkçevizyon'a katılan 22 sanatçının yanı sıra sevilen sanatçılar Rafet El Roman ve Ezo'yu yine ücretsiz olarak izleme imkanına sahip olacak. Vatandaşların Pamukkale'ye daha kolay ulaşımı için ise Büyükşehir Belediyesi, kentin 6 ayrı noktasından beyaz cennete ücretsiz otobüsler kaldıracak. Bu kapsamda Saat 16.00'dan itibaren Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Kampüs KYK önü, eski öğretmenevi karşısı, Demokrasi Meydanı, Albayrak Meydanı ve Yenişehir Mahallesi muhtarlık önünden kalkacak ücretsiz otobüsler Türkçevizyon coşkusu yaşamak isteyen Denizlilileri Pamukkale giriş kapısına kadar götürecek. Otobüslerin önünde "Ücretsiz Pamukkale'ye gider" yazılı pankartlar olacak.