Aktif çalışan kadınları ortak bir çatı altında toplayarak ortak bir sinerji ile, aktif vatandaşlık bilincini oluşturmak, çalışan kadınların ev ve iş yaşamı arsındaki kısır döngüyü kırabilmek, çalışmanın ekonomik kazanımlarının ötesinde toplumda aktif ve etkin bireyler olmak için bir araç haline gelmesi amacıyla Nisan 2013 tarihinde kuruldu.

Nilüfer Çalışan Kadınlar Derneği’ nin  Denizli Polisevi ‘nde düzenlemiş olduğu İftar Programına Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan DALBUDAK, Vali Yardımcısı Sayın Ekrem BÜYÜKATA, Belediye Başkan Yardımcısı Aytaç TURGUT, İl Dernekler Müdürü Hüseyin MUSAN, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Sayın Turhan Veli AKYOL, STK başkanları ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak “Ramazan ayı özündeki rahmet, kardeşlik ve paylaşma duygularıyla toplumsal hayatın huzur ve barışına büyük katkı sağlamaktadır. Bu dönem hoşgörü ve insan ilişkilerinin canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, tüm insanlık için bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olması temennisiyle Ramazan ayını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor Derneğimize düzenlemiş oldukları iftar programından dolayı teşekkür ediyorum .”dedi.
Nilüfer Çalışan Kadınlar Derneği  Başkanı  Betül Uzun bir çok projeyi hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Nilüfer Çalışan Kadınları Derneği adına konuşma yapan  Dernek Başkan Yardımcısı Ayşe Baklan “Düzenlediğimiz iftar yemeğiyle Allah için ve bu millet adına fedakârca hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istedik.Oruçla nefsini terbiye etmek isteyen bizler, aynı zamanda şehitlerimizin de fedakârlıklarını bu mübarek günlerde daha derin bir şekilde hissediyoruz.Bizler dernek olarak  çalışan kadın olmanın verdiği sorumluluk bilinci ile yaptığı işte başarılı olmanın yanısıra sosyal yaşamın her alanında da kadının etkin görev alması gerektiği inancıyla kurulan bir derneğiyiz.Çalıştığımız Kurumlarda geçmişten aldığımız manevi değerlerle günümüzdeki evrensel değerleri birleştirerek  Çalışan kadın ifadesinin; eşi için çalışan, çocuğu için çalışan  komşuları için çalışan ve toplum için çalışan kadın olduğunu anlatmak istiyoruz.”dedi

Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan DALBUDAK İftar Yemeği sonrasında Türkiye Harp Malülü Şehit Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk'e ve Muharip Gaziler Derneği Bşk. Yrd. Cahit AKTAŞ'a plaketlerini verdi.