Denizli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz kurs hizmetlerine Yenişehir Kültür Evi'nde açtığı Giyim ve Aksesuar Kursu ile devam ediyor. Aksesuar, eski materyalleri değerlendirme, basit dikim teknikleri ve giyim dallarında eğitim veren kursun ana materyallerini Denizli Büyükşehir Belediyesi karşılıyor. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği kursta eski giyim eşyalarından yeni tasarımlar yaratılırken ayrıca farklı materyalleri giyim, ev ve süs eşyasına dönüştürme teknikleri de öğretiliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Giyim ve Aksesuar Kursu Eğitmeni Ayşegül Emer, kursiyerlerinin özellikle kullanılmayan eski giyim eşyalarından yeni giysiler tasarlama konusuna ilgi duyduklarını söyledi. Emer, "Kursiyerlerimizin evinde kullanmadıkları kumaşlardan yepyeni giyim eşyaları tasarlamalarını sağladık. Eski kot, gömlek, eşarp kumaşlarından önlükler, yastıklar, çantalar, duvar süsleri tasarladık. Keçeden çanta, cep telefonu kılıfı, peçetelik, duvar süsleri yaptık.Ayrıca kumaşların üzerine boncuk işleyerek gece elbiseleri, yakalıklar ve çeşitli kumaş eşyalara süslemeler yapıyoruz" dedi. 

Yeni ürünler tasarlıyorlar 

Pet şişelerden iğnelik, bebekler için koltuk dizayn ettiklerini ifade eden Emer, şöyle konuştu: "Burada bayanlara basit dikim tekniklerini öğretirken bir yandan da onların yaratıcılığını kullanarak yepyeni ürünler tasarlamalarını sağlıyoruz. Yapacağımız her şeye beraber karar veriyoruz. Kursiyerlerin istek ve ihtiyaçlarını hep birlikte belirledikten sonra onlara yardımcı oluyorum. Hafta içi her gün saat 10.00-16.00 arasında Yenişehir Kültür Evi'nde kursumuz devam ediyor. İlgilenen herkesi kursumuza bekliyoruz" dedi. 

Kızına gece elbisesi yaptı

Kursiyerlerden Filiz Bakırsoy, "Burada gördüğümüz tasarımlar ve giyim konusuna daha önce de çok meraklandım. Böyle bir kurs açıldığını öğrenince hemen kayıt oldum. Eski CD'leri parçalara ayırarak kumaş üzerinde değerlendirerek, ya da boncuk işleyerek yakalıklar yaptım" dedi. Evdeki eski giyim eşyalarını değerlendirdiğini anlatan Bakırsoy, "Eski eteğimi pullarla işleyerek kızıma gece elbisesi yaptım, kendi düz siyah elbisemi yine boncuklarla işleyerek yepyeni bir gece kıyafetine dönüştürdüm" dedi. Açıldığı ilk günden beri düzenli olarak kursa devam ettiğini belirten Oya Cantürk ise, "Kısa zamanda güzel arkadaşlıklar kurduk. Hep birlikte güzel el emekleri üretiyoruz. Ben keçeden çanta, telefon kılıfı; eşimin eski kotundan ve gömleğinden mutfak önlüğü yaptım. Burada hep birlikte güzel vakit geçiriyoruz" dedi.