8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, günümüzde kadınlarımız çeşitli vasıflarla önemli görevler üstlendiğini, onların yeri geldiğinde ev hanımı, yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde iş kadını gibi farklı kimliklerle karşımıza çıktıklarını söyledi.
Özer, "Her alanda olduğu gibi iş hayatımızda da çeşitli meslek dallarında kapsamlı ve aktif olarak yer alıyorlar. Böylece ülkemizin gelişmişliğini ve çağdaşlığına değer katıyor, geliştiriyorlar. Bundan dolayı da her şeyin en güzeline layıklar…
 
Denizli Ticaret Odası olarak bizler bayan çalışanlarımıza ve girişimcilere her zaman desteklemenin gayreti içinde oluyoruz. Onların iş dünyasına katılımını daha fazla sağlayarak, sürekli gelişimlerini ve yer ettikleri alanda kalıcılıklarını sürdürmeleri için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. 

2013 yılı sonu itibariyle Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 15 bin üyemiz var. Bunlar arasında şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı 602, Şirket ortağı kadın girişimci sayısı 1 144 ve Odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı 591’dir.

Türkiye’de SGK’lı olarak çalışan nüfusun %25.8’i kadın iken, İlimizde SGK’lı olarak çalışanların %36.65’i kadınlardan oluşmaktadır.  Denizli’de SGK kapsamında kadın çalışanların genel çalışanlar içinde ki oranı ise % 29.47’dir. Türkiye için bu oranın % 23.99 olduğu tespit edilmiştir. Bütün bunlar Denizli ve kadınlarımız açısından sevindirici ve aynı zamanda Türkiye’ye örnek teşkil eden bir durumdur.

Bu vesile ile yaşamımızın doğumdan, ölüme kadar her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, her zaman desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım." ifadelerini kullandı.