Denizli İl Özel İdaresi ve Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) ile ortaklaşa düzenlenen “Kadın İstihdamı” konulu vatandaş forumu 21 Mart 2012 tarihinde Pamukkale Colossae Otel’de yüksek bir katılım ile gerçekleştirildi.

Vatandaş forumuna Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sebahattin Naz, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Denizli İl Genel Meclis Üyeleri, Kale Kaymakamı Serap Özmen, kamu ve özel sektör yetkilileri ile kadın platformu konusunda faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) temsilcileri, Pamukkale üniversitemizin değerli öğretim görevlileri ve öğrenci toplulukları gibi çok çeşitli ve değerli yaklaşık 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kadın İstihdamı Konulu Vatandaş Forumunun moderatörlüğünü İstanbul İl Genel Meclisi üyesi ve aynı zamanda Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Eğitim, Gençlik ve Kültür Komitesi Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı gerçekleştirdi. Soru-cevap şeklinde gerçekleşen forumda ilgili taraflar kadın istihdamına yönelik güncel sorulara yönelik düşüncelerini, deneyimlerini ve istatistiki bilgileri katılımcılar ile paylaşıldı. Forum mümkün olduğunca interaktif bir şekilde ve tüm kesimlerin görüşlerinin alınmaya çalışılması şeklinde gerçekleştirildi.

Oldukça verimli geçen toplantı da, çeşitli kesimlerin bir araya getirilmeye çalışıldığı bir forum gerçekleştirildi. Bu tür organizasyonların sayısının arttırılması gerekliliği de vurgulandı.