Denizli Mahruyan Hanımlar Derneği Başkanı Sevde Karadeniz, kadının eğitilmesinin, toplumun eğitilmesi anlamına geldiğini ifade ederek, öncelikli amaçlarının insanlığın geleceği adına sorumluluk alabilecek genç nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Derneğin açılış kokteyli, Denizli Polisevi'nde yapıldı. AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir ve davetliler katıldı.

Açılış kokteylinde bir konuşma yapan Başkan Karadeniz, derneğin ismi olan Mahruyan'ın “ay yüzlüler” anlamına geldiğini belirterek, “Birçok insanın birey merkezli yaşamaya başladığı, kendinden veya en fazla yakınlarından başka kimseyi düşünmediği, hayatın anlamının giderek sadece maddeye yöneldiği bir dünyada, ‘ben’ zamirini ‘biz’e çevirebilmek için gönlünü ortaya koyanlar, olsa olsa ay yüzlülerdir diye düşündük. Nasıl ki ay, gecenin karanlığını aydınlatıyorsa bizler de Allah’ın verdiği şefkat ışığını başkalarına yansıtmak, karanlıkta kalanların, ümitsiz ve amaçsızların hayatına ışık olmayı hedefliyoruz.” dedi. Derneğin insanlığın geleceği adına sorumluluk alabilecek genç nesillerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladığını ifade eden Karadeniz, “Toplumumuzda kadınlar arası dayanışmanın öneminden yola çıkarak, hiçbir karşılık ve menfaat gözetmeden sizlerle birlikte dostluk ve karşılıklı anlayış bağlarını kuvvetlendirerek çalışmayı arzuluyoruz. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma noktasında her zaman engin gönüllü olan insanımızın, derneğimizin hedefleri doğrultusunda gerçekleştireceği faaliyetlerde yanımızda olarak bize güç ve fikir vereceğine olan inancımız tamdır. Derneğimiz yalnızca geleceğin anneleri olacak kızlarımızın maddi ve manevi eğitimleri için karşılıksız eğitim bursları temin etmekle kalmayacak, aynı zamanda okuma imkânı bulamamış veya kaybetmiş kişilere eğitim vermek ve yardım etmek, ayrıca eğitimin önemi hususunda anne ve babaların bilgilendirilmesi için organizasyonlar tertip etmeye kadar birçok faaliyet düzenleyecektir.” diye konuştu.

Dernek üyelerinin biraraya gelip omuz omuza vererek toplumun her kesiminden, yardıma muhtaç insana el uzatmayı hedeflediğini vurgulayan Sevde Karadeniz, “Göstereceğimiz gayretlerin, her şeyden önce Mutlak Yaratıcı'ya karşı olan borcumuz ve aynı zamanda başlıca insanlık vazifemiz olduğunu düşünüyoruz. Türk milleti olarak bugün büyük bir ağaç gibi ayakta ve dünyanın birçok yerinde insani değerlerin bayraktarlığını yapmaya namzetsek bunu köklerimizden, batı dünyası tarafından ‘hayrat ve vakıf medeniyeti’ olarak adlandırılan atalarımızdan almaktayız. Böyle bir medeniyetin torunları olarak, komşumuz açken tok yatılamayacağının bilincindeyiz.” dedi.