Türkiye'de iller arasında yapılan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasında son 10 yılın şampiyon olan kadınlar, şampiyonlar şampiyonu olabilmek için mücadele edecek. Yarışmada Denizli'yi 2004 yılı şampiyonu Çameli'den kadın çiftçimiz Emine Özcan temsil edecek. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın Türkiye finali yarın (5 Haziran 2014) Eskişehir’de yapılacak. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Sezgin Kutlu, "Bakanlığımızın düzenlediği “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması”nın kırsal alanda kadın çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını ortaya çıkarmak amacıyla 2004 yılından bu yana 81 ilden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşiyor. Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilerin projeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenerek kadın çiftçilerin tarımdaki emekleri görünür hale getiriliyor. Yarışmada Denizli'yi temsil edecek olan Emine Özcan'a başarılar diliyorum." dedi. 

Yarışmaya Denizli’nin yanında Edirne, Antalya, Eskişehir, Muş, Kırşehir, Erzurum, Çanakkale ve Balıkesir’den son on yılın Türkiye Birincileri katılacak.
Denizli’yi 2004 yılında Türkiye Şampiyonu olan Çameli İlçesinden Kadın çiftçimiz Emine Özcan temsil edecek. 

Ödüller de yarışmaya ayrı bir heyecan katıyor. Finalde; birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL, dereceye giremeyen diğer yarışmacılara ise 1000 TL ödül verilecek. Ayrıca şampiyonlar şampiyonu olan yarışmacının projesine, 50 bin TL mali destek sağlanacak.
 
5 Haziran 2014 Perşembe günü saat 14’te yapılacak Şampiyonlar Şampiyonu Türkiye Finali Web Tarım Tv’den canlı olarak tüm dünyada izlenebilecek.