Mersin’in Tarsus ilçesinde yakılarak hunharca öldürülen hayatının baharında, 20 yaşındaki üniversiteli genç kız Özgecan Aslan için pek çok şehirde olduğu gibi Denizli'de de eylem yapıldı.
Denizli'de binlerce kişi 'Yasta değil isyandayız', 'failleri biliyoruz, erkek, devlet, yargı' 'kadına uzanan eller kırılsın' gibi sloganlarla Özgecan'a yapılan vahşi saldırıyı protesto ettiler. Birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin sosyal medyadan organize ettiği eylem, Candoğan Parkı önünden başlayarak Denizli Belediyesi önünde devam etti. 

OLAY NASIL OLMUŞTU
Evli ve 1 çocuk babası olan minibüs şoförü Suphi Altındöken’in olay günü minibüste son yolcu olan Özgecan’a tecavüze kalkıştığı, D-400 karayolundan Mersin’e gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus-Mersin otoyoluna saptığını, 3 kilometrelik bağlantı yolunun ortalarındaki sakin bir bölgede minibüsü durdurduğunu ve olayın orada gerçekleştirdiğini belirtti. Genç kız biber gazı sıkıp direnince bıçakladığını, ardından da başına minibüste bulunan bir demirle vurarak öldürdüğünü belirten Altındöken’in cinayetin ardından minibüsteki cesetle tekrar Tarsus’a döndüğünü söylediği belirtildi. Altındöken cesedi yok etmek için eski kuyumcu olan babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe’nin yardım ettiğini, cesedi ormanlık alanda yaktıklarını söyledi. Şüphelilerin genç kıza tecavüz edip etmediği yapılan otopsinin sonucuna göre belirleneceği kaydedildi.