Denizli Merkezefendi Belediyesi ilçe sınırları içinde yaşayan 50 yıl ve üzeri evli olan çiftler bir arada yaşama sırlarını paylaştı. 'Bir Yastıkta 50 Yıl’ projesi kapsamında gerçekleşen araştırmada orjinal tespitler çıktı. 

Merkezefendi Belediyesi tarafından yürütülen proje ile Merkezefendi İlçesi sınırlarında yaşayan 50 yılı aşkın süredir evli çiftlerle röportajlar gerçekleştirilerek, yeni evlenen ve evlenecek olan çiftlere uzun evliliğin yürütülmesi konusunda önemli açıklamalarda bulunuldu. 

Sağlıklı gençlerin ve sağlam bir geleceğin oluşmasında aile kavramına günümüzde daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünerek böyle bir proje hazırladıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Sağlıklı ve mutlu nesillerin, kardeşçe yaşadığı bir ilçeyi hedefleyerek çıktığımız bu yolda her geçen gün ilçemiz adına daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için çalışmalar yürütüyoruz. Hazırlamış olduğumuz ‘Bir Yastıkta 50 Yıl’ projesi ile boşanmaların yoğun olduğu günümüzde aile kavramı üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. İlçe sınırlarımız içerisinde yaşayan her yaştan ve her kesimden bireye ayrı ayrı ulaşarak50 yıl ve daha uzun bir süredir evli olan çiftleri tespit edip, buuzun ve örnek evliliklerin kahramanlarını konuşturduk.  Projekapsamında; Merkezefendi ilçesinde ikamet eden ve her türlü zorluğu aşarak yarım asır evli kalan, evliliklerini 50 yıl ve daha fazla ayakta tutan çiftler sağlıklıve mutlu evliliklerinin sırlarını anlatıp,uzun ömürlü evliliklerle ilgili önemli nasihatler verdi.Projemize destek sağlayan örnek çiftlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor.Yeni evlenen ve evlenmek isteyen herkese; evliliklerinde yarım asrı geride bırakan örnek çiftlerin yolundan gitmelerini temenni ediyorum." dedi.