Ülkemizde ve Denizli'de son zamanlarda artan intihar olayları dikkat çekmeye devam ediyor. İntihar olaylarında eskiden ekonomik sorunlar, kredi kartı borcu, banka borçları bulunurken şimdilerde eşinden ayrılan sevdiğine kavuşamayanların sayısının artışı öne çıkmaya başladı. 
Denizli'de 2 gün önce Delikliçınar'da telefonla konuştuktan sonra bunalıma giren lise öğrencisi bir kız kendini işhanının beşinci katından merdiven boşluğuna bıraktı. Ülkemiz buna benzer yüzlerce olayı haberlerde görmeye başladı. Uzmanlar bu tip olayların genelde 'aile kurumu' görevini yerine getiremeyen ailelerin çocuklarında meydana geldiğini ifade ediyorlar. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal problemlerin çoğu ailede babanın yanında annenin de çalışmaya mecbur kalması, çocukların internet, telefon ve televizyonlara, dizilere esir olması, çocukların kendilerini bir boşlukta hissetmesi bu tip istenmeyen olayların meydana gelmesine sebep olduğu belirtti.
Çözümün ise ailelerin, ekonomik ve sosyal açıdan refaha ulaşmaları, böylece çocuklarına daha fazla zaman ayırmaları, onların problemlerine, sıkıntılarına hep birlikte çare olmaya başlamaları olduğu belirtildi.