Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez açılacak ücretsiz tenis kursuna katılmak için 1257 bayan başvuru yaptı. Adalet Parkı’ndaki tenis kortlarına kayıt yaptırmak için gelen bayanların tüm malzemeleri de belediye tarafından karşılanacak. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyespor Kulüp Başkanı Tanju Beştaş, Tenis Şube Başkanı Akın Çelik, Amatör Şube Başkanı Sait Özkan ve Belediyesporun üst düzey yöneticileri de kayıt törenine katıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, tenis kortlarının ve kadınların kursa olan aşırı ilgisinin 8 yıldır gelinen noktayı özetlediğini söyledi. Hedefin spor yapmak isteyen herkese spor yapma imkanı sunmak olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, “8 yıl önce Denizli’mize sizlere hizmet için çıktığımız yolda arzumuz isteğimiz spor yapmak isteyen çocuğumuza spor yapacağı alanlar oluşturmaktı. Hanım kardeşlerimizin spor yapacağı alanlar olsun istedik. Artık Denizli’de herkes spor yapsın, bu hizmet tüm vatandaşlarımıza sunulsun düşüncesiyle yola çıktık. Şükürler olsun bugün geldiğimiz noktada Denizlimizin birçok mahallesinde basketbol ve voleybol sahaları var. Denizli’mizde kamuya ait hiç olmayan tenis kortları birçok mahallede var. Sizlerin kullanıma sunduk. Bugün gerçekten toplu halde olmanızın da ayrı mutluluğunu yaşıyorum. Denizli’deki parkların hepsi çok güzel oldu. Denizli’de bahar artık bir başka güzel oluyor. Kadınlarımız sağlıklı ortamda spor yapıp tenis öğrenecek.” Şeklinde konuştu.

100 bin kişi spor yapacak

AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci de, kentte 2-3 yıl sonra 100 bin kişinin spor yapar hale gelmesinin planlandığını söyledi. Tenisin genel olarak zenginlerin sporu olarak bilindiğini ancak Denizli Belediyesi sayesinde bu anlayışın kaybolmaya başladığını belirten Zeybekci, “8 yıl önce yola çıktığımızda bugün yaşanan güzelliklerin hayalini görmüştük. Biz bu hayalleri, bu güzellikleri kayda geçmiştik. Şimdide şunu söylüyoruz. Tenis, genelde belirli bir yaşam standardının üzerindeki insanların sporu denildiğinde buna karşı çıktık. Denizli’de en kenar mahalledeki, en köşedeki kardeşimizin ve çocuklarımızın ulaşabileceği kitle sporu olacak dedik. Şimdi ise açtığımız kurslarla herkes tenis öğreniyor. Bundan 2-3 yıl sonra ise 100 bin Denizliliyi spor yaptırmak istiyoruz. Bütün parklar yüzlerce basketbol voleybol sahaları, fitnes aletleriyle donatılmış olunacak. Aktepe’deki Bağırsak Deresi olarak bilenen yerde 700 dönümlük alana Denizli’ni en büyük Ege’nin en güzel parkını yapıyoruz. Burayı spor yapılan mekânlarla donatacağız. Bunun hayalini de o gün kurduk. Yakında bitince hayal denilen gerçek olacak. Bizim bu yürüyüşümüz koşumuz bitmedi. Bu bayrak yine aynı emin ellerdedir. Sizler memnun oldukça bizler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

3 yılda 4 bin 500 kişi tenis öğrendi

Denizli Belediyespor Tenis Şubesi Başkanı Akın Çelik ise 3 yılda 4 bin 500 kişinin tenis oynamayı öğrendiğini söyledi. Denizli Belediyesi’nin spor yapmak isteyen herkesin taleplerine cevap verdiğini anlatan Çelik, “Tenis branşı, bir önceki başkanımız Nihat Zeybekci’nin işaretiyle 2009’da kuruldu. 1 hoca, 1 tenis kortuyla başladığımız çalışmalarda bugün 5 tenis kortunda 5 hocayla devam ediyoruz. 3 yılda 4 bin 500 kişiye tenis kursu verdik. Yakında erkeklere de tenis kursu açacağız” dedi. Başkan Osman Zolan ve Milletvekili Nihat Zeybekci, konuşmaların ardından yan taraftaki basketbol sahasında gençlerle basket maçı yaptı.