Günlük hayatta yemeklerde en çok kullandığımız domatesin kitabı yayınlandı. Kitapta, domates ürünleri olan domates salçası, domates suyu ve ketçap ve bunların üretim teknolojileri ile domatesin kurutulması gibi konular yer alıyor.
Kitap yayıncılığı konusunda uzmanlaşan Sidas Yayıncılık şimdi de yazarlığını Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof Dr Sebahattin Nas ve Yard Doç Dr Çetin Kadakal’ın “Domates ve Domates Ürünleri” kitabını yayınladı.
Üniversitelerin Gıda Mühendisliği bölümleri ve gıda firmaları için başucu kitabı niteliğindeki bu yayında domates yetiştiriciliği, domatesin bileşimi, domates ve domates ürünlerinin mikrobiyolojisi, domates salçası üretiminde HACCP uygulaması, domates suyu ve ketçap üretim teknolojisi, domates kurutma teknolojisi, domates, domates salçası ve diğer domates ürünlerinin önemli kalite kriterleri, domatesli lezzetler gibi konular teferruatı ile inceleniyor. 310 sayfadan oluşan kitap 30 TL den satışa çıktı.