Doğal yaşam ve organik beslenmenin her geçen gün öneminin arttığı dünyada, çeşitli kimyasal ilaçların etkisini en aza indirmek amacıyla bazı vatandaşlar yaz gecelerini kabusa çeviren sivrisineklerden kendi yöntemleri ile kurtulmaya başladı. 
Aydın’da bir şahsı vatandaşlara sadece 2.5 TL’ye yaz boyunca sivrisinekten uzak ve deliksiz bir uyku vadiyle fesleğen satışına başladı. 
Yaz gecelerinde açıkta yatan ve ekonomik nedenlerle haşere kovan ilaçları satın alamayan pek çok kişinin yaşam kalitesinin ciddi oranda düştüğünü belirten Şakir Çelik isimli vatandaş, vatandaşların sivrisinekten uzak bir hayat yaşayabilmesi için yetiştirdiği çok miktardaki fesleğen saksılarını tanesi 2.5 TL’den çarşı ve pazarlarda satmaya başladı. Fesleğenin hoş kokusunun yanında çok daha büyük bir işlev gördüğünü belirten Şakir Çelik, “Sivrisinek pek çok insanın hayatını yaz mevsimi boyunca olumsuz etkiliyor. Birçok kişi sivrisinek nedeniyle uyuyamıyor. Bazı kişiler kimyasal ilaç kullanarak bu sorunu çözüyor ama birçok yaz boyunca sivrisineklerin tacizi ile yaşamak zorunda kalıyor. İlk zamanlar beni de çok musallat olan sivrisineklerden doğal ve en ucuz şekilde nasıl kurtulabileceğimi araştırdım. Fesleğen önerdiler. Yaşadığım yere fesleğen diktim. Sivrisinekler beni terk edince, aynı güzelliği başkalarının da yaşaması için bol miktarda fesleğen ürettim. Şimdi saksı 2.5 TL’den yetiştirdiğim fesleğenleri doğal sinek savar olarak satıyorum, hem vatandaş deliksiz uyuyor hem de ben ekmek parası kazanıyorum” dedi.