Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Yayla Çobanisa köyünde dün akşam saatlerinde yaklaşık 55 dönümlük tapulu arazi ve ormanlık alan yandı.

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangına Kemer Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangın söndürme helikopteri ve arazözlerle müdahalede bulundu. Kısa sürede kontrol altına alınan ve söndürülen yangında, 1 dönümlük ekin tarlasına bir kıvılcım bile sıçramaması dikkat çekti.

Yangın söndürme ekibine yardımcı olan köylüler, bu durumu 'Yüce Allah'ın takdiri' olarak yorumladı. Ellerindeki çalılarla ekin tarlasını korumaya çalıştıklarını belirten bir köylü, "Bazı olaylarda evler yanar, evin içindeki Kur'an-ı Kerim kalır. Bütün ev kül olur, Kur'an-ı Kerim kül olmaz." dedi.

Yayla Çobanisa Muhtarı Osman Küpçü de çoğu tapulu arazi olmak üzere yaklaşık 55 hektarlık alanın yandığını, yangının köye sıçramasının son anda önlendiğini söyledi. Küpçü, arazinin büyük bölümü ekili olmadığı için önemli bir maddi zararın olmadığını belirtti.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yangının ihmalden kaynaklandığını ifade ederek özellikle yaz aylarında vatandaşların dikkatli olmasını istedi.