Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, dur durak bilmeden ilçe, belde ve köyleri dolaşarak Denizli'de yaşayan tüm vatandaşlara büyükşehirin kazanımlarını anlatmayı sürdürüyor.  Zolan’ın son durağı Kale oldu.

Başkan Zolan seçim çalışmalarını sürdürüyor son durak Kale oldu. Kale gezisinde ilk ziyaret edilen köy Gülbağlık köyü oldu. Gülbağlık köyü sakinleri gencisi yaşlısı, erkeği, kadınıyla Başkan Zolan'a büyük ilgi gösterdi. 'Büyükşehir'in Büyük Başkanı Osman Zolan' sloganlarıyla karşılanan Başkan Zolan, gördüğü ilgiden dolayı memnun kaldı. Başkan Zolan, burada köylülere hitap ederek büyükşehiri anlatıp, Gülbağlık'ın daha güzel daha yaşanabilir bir köy haline dönüşeceği müjdesini verdi. Dur durak bilmeden devam eden ziyaretlerde en ilgi çekici olanı ise Kayabaşı oldu. Kayabaşı köyü sakinleri büyükşehir belediye başkanlarını davulla zurnayla karşıladı.  Köy muhtarı ve köylüler Başkan Zolan'a büyük sevgi gösterisinde bulundu. Köylülerle sohbet eden Başkan Zolan, burada minibüse binerek köylülerin asfaltlanmasını istediği karlı dağın sırtındaki stabilize yolu inceledi. 

KÖYLÜLERDEN AŞURE İKRAMI

Kale'de gördüğü ilgiden bir hayli memnun kalan Başkan Zolan, köylerdeki programı kapsamında Yeniköy'e gitti ve aşure ikramıyla karşılandı. Köylüler, aşurenin yanında köy ekmeği ve bazlama gibi yöreye has birçok ikramlarda bulundu. Köyün ayranını da tadan Başkan Zolan, büyükşehir sonrası hayvancılığın daha da geliştirileceğine konuşmasında vurgu yaptı. Büyükşehirin büyük kazanımlarla geldiğini ifade eden Başkan Zolan, bu işten özellikle köylülerin karlı çıkacağını söyledi. Başkan Zolan, 1 gününü Kale'ye ayırarak gün boyu 16 köy, belde ve ilçe merkezinde vatandaşlarla buluştu. 

Gülbağlık, Doğanköy, İnceğiz, Yenidere, Künar (Karakaya), Muslugüme, Ortaköy, Belenköy, Çakırbağ, Esenkaya, Gökçeören, Köprübaşı, Ortatepe, Yeniköy, Karayayla ve Kayabaşı ziyaret edilen köyler ve beldeler arasında yerini aldı. Kale sakinlerinin, köy ve beldelerde oturanların ziyaretlerdeki ilgisi dikkat çekti. Hemen hemen her yerde, vatandaşlar kendi köylerine has ikramda bulunmak için deyim yerindeyse birbirleriyle yarıştı.