Denizli'nin Tavas ilçesinde, Tavas Eğitim Gönüllüleri Derneği (TEGDER) tarafından düzenlenen konferansta konuşan Dr. Ertuğrul, yardım duygularının küçük yaşlarda aşılanması gerektiğini söyledi.

Anne ve babanın her hareketinin çocuklar tarafından izlendiğini ve örnek alındığını vurgulayan Ertuğrul, “Aslında problemler, aile içi iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Ailede görülen olumlu ya da olumsuz davranışlar çocuklara yansıyor. Bu nedenle çocuğunda problem olan kişiler, önce kendilerini sorgulamalı. Sorun devam ediyorsa aile içi iletişim kurumlarından destek almalılar. Sorunlar büyümeden çözüm yollarına gidilmelidir.” dedi. Eğitimcilere de seslenen Ertuğrul, öğretmenlerin öğrencilerine önce dersi sevdirmesi gerektiğini belirterek, “Öğretmenler, 'Benim dersimden geçen, okulu bitirmiş sayılır.', 'Benim dersimden herkes geçemez.' gibi sözlerle eğitime darbe vurmamalı. Önce dersin çok kolay olduğu aşılanmalı, dersler sevdirilmeli. Böylece öğrenci başarısı da gelir. Hiçbir öğrenmen, öğrencisinin katili olmamalıdır.” şeklinde konuştu. Kendisinin ortaokul yıllarında matematik dersinden nefret etmesine rağmen yüksek lisans yaptığı dönemde hocası sayesinden matematik âşığı olduğunu aktaran Halit Ertuğrul, öğretmen ve velilere çok iş düştüğünü sözlerine ekledi.

TEGDER Başkanı Abdullah Cibişoğlu ise eğitim için belirli zamanlarda konferans ve seminer gibi programlar düzenlediklerini, her şeyin iyi fertler yetiştirmek için yapıldığını söyledi. Üç seans halindeki konferans ilköğretim ve lise öğrencileriyle velilere yönelik olarak verildi.