Vali Abdülkadir Demir’in ilk ziyareti Sarayköy ilçesine oldu. Sarayköy Kaymakamlığı’nda bir toplantı yapan Vali Demir, ilçedeki yatırımların durumları hakkında Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak’tan bilgi aldı. Ardından ilçedeki yatırımları değerlendiren Vali Demir, tüm ilçelerde yapılması beklenen yatırımların ve projelerin tamamlanması için toplantı yapacaklarını belirterek, “Sarayköy İlçesi’nin şuanda en önemli sorunlarının başında jeotermal konusunda bölgeye yapılacak olan sağlık turizmi yatırımları yer alıyor. Bölgede şuanda 1/1000’lik plan olmadığı için turizmcilerimiz yatırım yapmıyor. Bunun yanında MTA’nın da enerji konusunda ihaleye çıkarak bölgeyi enerji firmalarına vermesi yatırımcıları biraz daha etkiledi. 2008 yılından buyana bölgenin 1/1000’lik planı bekleniyor” dedi.
Bölgedeki turizm yatırımlarının arttırılması için gerekli girişimlerin yapıldığını ifade Vali Demir, “Şu anda bölgedeki yatırımların hızlı bir şekilde yapılması için MTA ve Turizm Bakanlığı arasında bir görüşme yapılıyor. Eğer iki kurum anlaşırsa, bölge için 1/1000’lik plan yapılacak. Bunun ardından da turizmciler jeotermal konusunda bölgeye yatırım yapabilecek. Enerji önemli ama turizm yatırımları da bölge için önemli. Şuanda planlar Ankara’da değerlendiriliyor” dedi.
Sarayköy ilçesindeki toplantının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Buldan ilçesine geçen Vali Demir, burada kaymakam, belediye başkanı ve daire müdürleriyle ilçedeki yatırımları değerlendirdi. Vali Demir, Buldan’ın turizm anlamında önemli bir ilçe olduğunu hatırlatarak, ilçedeki tarihi evlerin ve sokakların yeniden canlandırılması için tüm desteklerin verileceğini belirtti. Buldan’ın tarihi evlerinin yanı sıra Yayla Gölü ve Tripolis’in bölge için önemli bir turizm kaynağı olduğunu ifade eden Vali Abdülkadir Demir, “İnsanlar artık 5 yıldızlı otellerde kalmak istemiyor. Otantik ve doğal tarihi evleri tercih ediyor. Tarihi evler konusunda en zengin ilçemiz Buldan. Şuanda birçok sokakta tarihi evler restore edilerek oturulacak hale getirildi. Tarihi evlerle birlikte sokaklar oluştu. Bunun için devlet olarak biz de elimizden gelen desteği sağlayacağız. Diğer yandan Buldan Yayla Gölü için çalışmalarımız devam ediyor. Bilimsel araştırmalar doğrultusunda yapılan çalışmalarımız 3 yıl sürecek ve önümüzdeki yol son etap ile yayla gölündeki çalışmamız sona erecek. Çalışmalar tamamlandığında Buldan Yayla Gölü artık tam anlamıyla turizme kazandırılmış olacak” dedi.
Buldan’da tadilat çalışmaları devam eden tarihi evleri ve sokakları gezen Vali Demir, son olarak Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Buldan Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.