Vali Abdülkadir Demir, Çivril’e bağlı beldelerde incelemelerde bulundu. Beycesultan Höyüğünü de ziyaret eden Vali Demir kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Demir, beldelerde vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti.
Vali Demir beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ile birlikte ilk olarak Gürpınar Beldesini ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Halil Arıkan’dan beldenin sorunları hakkında bilgiler alan Vali Demir daha sonra, Emirhisar, Işıklı, Gümüşsü, Irgıllı, Kızılcasöğüt, Çıtak, Kıralan ve Özdemirci Belediye Başkanlarını ziyaret ederek beldelerin sorunlarını dinledi. Ziyaretler kapsamında Işıklı gölünde de incelemelerde bulundu. Işıklı Belediye Başkanı İsmail Çorbacıoğlu, gölün çıktığı kaynakta çevre kirliliğinden kaynaklanan kirlilik bulunduğunu kirliliğin temizlenmesi için yardım talebinde bulundu. Vali Demir’de temizlik yapılması için gereken desteği vereceklerini söyledi. Gümüşsu’da bulunan şelaleyi de yerinde görerek incelemelerde bulunan Vali Demir, çevre düzenlemesi için hazırlanan planın incelenerek uygun görülmesi halinde yardımda bulunulabileceğini kaydetti.
Vali Demir, kanunlar çerçevesinde alt ve üstyapı, kültür ve turizm, eğitim, sağlık ve çevre düzenlemeleri ile ilgili sorun yaşayan beldelerdeki problemlerin giderilmesi adına daire müdürlerine talimat vererek eksikliklerin tamamlanmasını istedi.

BEYCESULTAN HÖYÜĞÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Vali Abdülkadir Demir, Daha sonra kapsamlı bir inceleme gezisinin düzenleneceği, birçok medeniyet gören, kat kat gördüğü medeniyetlerin izlerini bağrında barındıran Beycesultan Höyüğünde de incelemelerde bulundu. Burada Kazı Heyeti Başkanı Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Eşref Abay’dan kazı çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Demir, kazı yapılan alanı ve çıkarılan tarihi eserleri yerinde inceledi.