Denizli’nin Çivril ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Halk Elinden Hayvan Islahı" projesi kapsamında üreticilere koç dağıtıldı. Çivril ilçesine bağlı Karamanlı, Yalınlı ile Yeniköy’de bulunan üreticilere dağıtılan koçlar, yapılan kura ile verildi. Çivril’de yapılan törene Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, köy muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin yaygınlaştırılması amacıyla Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde proje başlattığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, "2013 yılında yapılan araştırmalara göre Çivril ilçemizin Karamanlı, Yalınlı ile Yeniköy’de bulunan üreticilerimiz yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Burada 12 çiftçimize 28 koç dağıtımı yaptık. Bu projemiz il geneline yayılarak devam edecektir" dedi.
Proje kapsamında üreticilere böyle bir desteğin sunulmasının ekonomik anlamda önemli olduğuna dikkat çeken Çivril Kaymakamı Orhan Burhan da, proje kapsamında koç alan üreticilere hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulundu.