Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda düzenlenen eğitim şenliğine, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Çeşitli faaliyetlerle görkemli bir şekilde kutlanan eğitim şenliğinin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, “Bugün burada okullarımızın bir yıl boyunca meydana getirmiş olduğu sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelerini izleme imkanı bulacağız. Okullarımızın bu başarısında önemli katkıları olan başta Kaymakamımız Osman Varol olmak üzere, okullarımızın her türlü ihtiyacında bizi geri çevirmeyen Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİMDE HASAT ZAMANI

Potansiyeli yüksek bir ilçe olduklarını ifade eden Başkan Akyol, “Görüyorum ki gerek değerler eğitimi gerekse akademik başarı açısından Tavas tırmanışta. İlmi, hikmetle birleştirilerek daha fazla başarılara imza atmalıyız. Geleceğimiz olan siz gençlerle 2023, 2053, 2073 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Eğitim bir milletin gelişmesi için olmazsa olmazlardandır. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kitap okuma alışkanlıklarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Güney Kore’de doğum yapan bir anne çocuğu 4 yaşına gelinceye kadar kendi kategorisinde 2bin kitap okumak zorundadır. Başarı istiyorsak, gelişmiş, refah bir toplumda yaşamak istiyorsak eğitime büyük önem vereceğiz.
Şenliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm kardeşlerimizi, müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca tüm okul öğrencilerimizin oynadığı tiyatro oyunlarının hikayesini yazan, Karahisar Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anaokulu Müdüresi Perihan Çetinel’e teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.