Tavas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçede işyerleri denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Gıda ürünleri denetimleri ile başarılı bir çalışma sergileyen ekiplerin bu seferki durağı berberler ve kuaförler oldu. Ekipler berber ve kuaförün denetimini en ince ayrıntısına kadar hassas bir şekilde gerçekleştirdi. Kontrollerde işyeri ruhsatı, kuaför salonlarında kullanılan aletlerin temizliği, iş yerlerinin gereken hijyen kurallarına uyup uymadıkları, tertip ve düzeni, müşterilere karşı tutum ve davranışları kontrol edildi.

Akyol, "Bulaşıcı cilt hastalıkları bu tarz mekanlarda ortaya çıkmaktadır. Salonlarımızda kullanılan makas, tarak ve jilet gibi deri hastalığı bulaştırabilecek aletlerin düzenli olarak yenilenmesi oldukça elzemdir. Bu sebeple de ekiplerimiz sık sık bu mekanları teftiş etmekte ve olası sıkıntıların önceden engellenmesi için tedbir almaktadır. Çok şükür ki berber ve kuaförlerimiz de bu konularda oldukça hassas olduğundan şu ana kadar gözle görülür bir sıkıntı yaşamadık. Buradan onlara da teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Şükrü Güçer," Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz halk sağlığı için farklı iş kollarındaki işletmelerin denetimlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tavas Belediyesi olarak yapılan bu denetimlerde önceliğimiz halkımızın sağlıklı hizmet alabilmelerini temin etmektir. Tek gayemiz ise işletmelerin standartlara uygun olarak hijyen ve temizlik kurallarına riayet edecek şekilde hizmet vermesidir" dedi.