Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen seminere, ilçedeki çiftçiler katıldı. Seminerde sulu tarımın önemine vurgu yapılırken az emekle çok gelir getiren ürünlere yönlenilmesi teşvik edildi. Bu ürünlerin başında da meyvelerin geldiği belirtildi.

Açılışta konuşan Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin tarımın önemini hiçbir zaman kaybetmeyeceğini, tarım için de teknolojinin şart olduğunu söyledi: “Tavas ovası, kuru tarımdan sulu tarıma geçiyor. Kuru tarımda hububat dışında verim alınamıyor. Çiftçimiz, sulu tarımda da vahşi sulama yöntemi yerine basınçlı ve damlama sulama tekniklerini uygulayarak hem suyu tasarruflu kullanmalı hem de toprağı korumalı. 33 bin dekarlık ovanın yüzde 70'i kuru tarımda kullanılıyor, meyveciliğin payı ise yüzde 2; bu oran yükseltilmelidir.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ise çiftçinin yararına olan her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, bu konuda muhtarların yön göstermesi gerektiğini söyledi. Hangi toprakta hangi ürününün yetiştirileceği konusunda çalışmalar yapılması ve bu konuda ehil kişilerden yardım alınması gerektiğini ifade eden Kutlu, tarım danışmanlarının da bakanlık tarafından onayının olup olmadığının sorgulanmasının önemine değindi.

Seminere çeşitli yerlerden katılan ziraat mühendisleri de alanlarıyla ilgili bilgiler aktardı ve çiftçilerin sorularını cevapladı.