Tavas Belediye Başkanlığı’nın da katkı sağladığı tören Tavas Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen uğurlama gecesinde konuşan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Hz. Peygamberimiz (SAV) hadisi şeriflerinde “İki göz var ki cehennem ateşi görmeyecek.

Bu gözlerden bir tanesi asker ocağında Allah (c.c) rızasıyla, nöbet tutmak için uyanık olan gözdür”. İşte o göz sizlersiniz. Gençlerimizdeki heyecan bizlerde, annelerde ve babalarda da var. Bayrağın, ezanın, korunması, vatanın ve toprağın bölünmez bütünlüğü adına neler yapılabileceğini orada en mükemmel bir şekilde yaşayarak öğreneceksiniz.
Bundan biz anne ve babaların, biz büyüklerin asla ve kat’a en ufak bir şüphesi yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri ‘nde Peygamber Ocağı ‘nın mensubu olmaktan ne kadar onur ve gurur duysanız azdır. Bizler sizleri askere uğurlarken, vatanın kalkınmasında ülkenin büyümesinde rahat hizmet edeceğiz ve rahat çalışacağız. Gözümüz arkada kalmayacak. Çünkü nöbette sizler varsınız.” dedi.

Konuşmanın ardından, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol,  askerlere Kuran-ı Kerim hediye etti. Hepsini tek tek kucaklayarak sağ salim görevlerini yapmaları için temennilerde bulundu.  Son olarak askerler, anneleri tarafından kına yakılarak, dualarla uğurlandılar.