TOKİ tarafından Tavas Yeni Mahalle ve Kızılcabölük Mahallelerinde toplamda 224 konut yapılacak olup, konutlar bodrum+4 kattan oluşacak. Her iki mahallede eşit sayıda yapılacak olan konutlar 48 adet 3+1, 64 adet 2+1 olarak inşa edilecek.

TOKİ başvuru sürecinin başladığı Tavas’ta, vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Toplantıda vatandaşlara bilgi veren Başkan Akyol, “Söz verdik yapıyoruz. Tavas’ımızın çehresini değiştirmek için, vatandaşlarımızın istekleri ve talepleri doğrultusunda yoğun bir çaba sarfediyoruz. TOKİ ile birlikte Tavas’ta yeni bir pencere açıyoruz. Ev sahibi olmayan alt gelir grubu vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Yine 3+1 sosyal konutlarla da vatandaşlarımız, kendi bütçelerine uygun ev sahibi olabilecekler. TOKİ projemizle, peyzajıyla, mimarisiyle, sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkanı sunan, aynı zamanda ilçemize değer katacak yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Başvurularımız alınmaya başladı. Şartlara haiz olan vatandaşlarımız hangi konutun kendine uygun olduğuna karar verip, gerekli evraklarını tamamladıktan sonra Tavas Ziraat Bankası şubesini giderek 2+1 ve 3+1 için gerekli ücreti yatırarak başvurusunu yapacak. Şimdiden Tavas’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen başta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olmak üzere bu güzel projelerin Tavas’ımıza kazandırılmasında büyük payı olan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ ye, meclis üyelerimize ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Başvuru tarihi 24 Şubat 2017 günü sona erecek. Bu zaman zarfı içerisinde vatandaşlarımız başvuru işlemlerini tamamlamak zorundalar. Ayrıntılı bilgi için vatandaşlarımız,www.tavas.bel.tr web sayfasından inceleyebilir yada Tavas Belediyesi “Beyaz Masa” birimimizdeki arkadaşlardan bilgi alabilirler” dedi.