Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Odası Toplantı salonunda gerçekleşen doğalgaz bilgilendirme toplantısına Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Meclis Üyesi ve Makine Mühendisi Metin Kocabatmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'nin 28631 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz getirilmesiyle ilgili tarihi bir fırsat verildiğini belirtti.
Başkan Akyol, "Bakanlar Kurulu kararı incelendiğinde nüfusu 10 binin üzerinde  bulunan ilçe merkezlerindeki toplam elektrik abonelerinin yüzde 60'ının kabulü ile ilçemize doğalgazın getirilmesi artık mümkün. Bakanlar Kurulu kararında doğalgaz almak isteyen elektrik abonelerinin doğalgaz abone bağlantı bedeli olan 2013 yılı tarifesine göre 335 TL'yi yatırmaları ile Tavas olarak doğalgazda tarihi fırsatı yakalamış olacağız.
Elektrik abonesi olan vatandaşlarımız Halk Bankasına açılan doğalgaz hesabına abone bedeli olan 335 lirayı yatırmaları gerekiyor. Şu anda 4850 elektik abonemiz var eğer biz bu abone sayısının yüzde 60’ı olan 3 bin aboneyi yakalarsak Botaş ilçemize doğalgaz boru hatlarını döşeyecek. İlçemiz doğalgaza kavuşacak. Vatandaşlarımızın desteğiyle ilçemize doğalgaz gelecek. Bu işin şakası yok. 30 Kasım 2015 tarihine kadar doğalgaz hesabımızda belirtilen abone oranını yakalarsak ilçemiz temiz enerji, kolay enerjiye kavuşacak. Biz Tavas’lılar olarak verilen bu son şansı çok iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
Akyol, ayrıca doğalgaz abone sayısında istenilen sayıya ulaşılmadığı takdirde yatırılan bedellerin vatandaşlara faizi ile geri ödeneceğini sözlerine ekledi.