Denizli'nin Güney ilçesi Belediye Başkanı Halil Ayhan, tarihi Güney evlerinin restore çalışmalarının başlamasını ya da evlerde oturan vatandaşlara tamirat izni verilmesi gerektiğini söyledi.
Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Güney ilçesindeki evlerin 100 ile 170 yıllık olanları tarihi konut olarak belirledi.İlçede ayrıca konutların dışında cami, Çeşme gibi tarihi yapılar için de koruma kararı alındı. 2006 yılında alınan kararın ardından ilçede herhangi bir restorasyon çalışması yapılmaması vatandaşları zor durumda bıraktı. Koruma altında olan yapılarda tamirat dahi yapamayan vatandaşlar durumdan şikayetçi olduklarını söylediler.
Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan da tarihi yapılarla ilgili çalışmaların başlaması gerektiğini belirterek, "İlçemizde çok sayıda tarihi yapı var. Eski evler, çeşmeler, cami gibi. Bunların restore edilmesi gerekiyor. Ancak restorasyon çalışması yapılmadığı gibi içinde oturan vatandaşlara tamirat izni de yok. Bu da vatandaşları zor duruma sokuyor. Bir an önce bir karar alınarak ya restorasyon çalışması yapılmalı ya da içinde oturan vatandaşlara tamirat izni verilsin" dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Güney ilçesinde bu sorunla ilgili gerekenin yapılması için talimat verdiğini söyledi.