Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından "İş Makineleri Operatörlüğü (Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) İş Makinesi), İş Makineleri Operatörlüğü (Greyder), İş Makineleri Operatörlüğü (Kaldırma ve Yükleme (Forklift) İş Makinesi), İş Makineleri Operatörlüğü (İş Kamyonu) ile İş Makineleri Operatörlüğü (Kazıma ve Yükleme (Ekskavatör) İş Makinesi) " kurslarının açılacağı belirtildi.

"İş Makineleri Operatörlüğü" kurslarına katılmak isteyenlerin talepleri doğrultusunda kurs açmayı planladıklarını ifade eden Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, ilk sırada açılması planlanan Kazıma ve Yükleme (BekoLoder) kursuna katılmak isteyenlerin 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 12:30’a kadar Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne şahsen başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Selçuk; "Vatandaşlarımızın meslek sahibi olabilmeleri için bu tür kursları açmayı planlıyoruz. Amacımız bu kurslara katılan vatandaşlarımıza buradan aldıkları belge ile rahat bir şekilde iş bulabilme olanağı sağlamaktır. Bilindiği gibi çevrede iş makinesi kullanabilen kişi sayısı çok azdır. Açacağımız bu kurslarla bir nebzede olsa bu ihtiyacı gidermeyi düşünüyoruz. Açacağımız kurslara vatandaşlarımızdan yoğun talep gelirse iş makineleri alanında farklı modüllerde ve birden çok kurs açmayı planlıyoruz." dedi.

Kursa başvuruda bulunacaklardan, en az ilköğretim mezunu olduğuna dair öğrenim belgesi, kimlik fotokopisi, sabıka kaydı ve sağlık raporu istenileceği, ayrıca kurslara katılmak isteyenlerin 18 yaşını tamamlamış olmaları şartı arandığı belirtildi.