Tarla faresinin doğal düşmanı olan leyleklerin daha sıcak ülkelere göç etmesi nedeniyle Bozkurt ve Çardak ilçelerinden sonra Serinhisar ilçesinde de toplu ve taramalı tarla faresi mücadelesi başladı. Yazlık ürünlerin bittiği güzlük ekilişlerin başlamadığı bu günler tarla faresi ile mücadelenin en uygun olduğu dönemdir.  

2015 yılında hububat tarımı yapan çiftçilerimizin tarla faresinden zarar görmesi nedeniyle Serinhisar Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Serinhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Acıpayam Ziraat Odası, Acıpayam Et ve Süt Birliği, Serinhisar Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Ayaz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yüreğil Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yatağan Sulama Kooperatifi ve ilgili muhtarlıkların desteği ile 20.10.2015 Salı günü mücadeleye başlanmıştır.  250 çiftçinin katılımı ile gerçekleştirilen mücadelede Kalınharman, Taşkuyu ve Hacıhamza mevkilerinde tüm arazi taranarak beslenme deliklerine 300 kg zehirli fare yemi bırakıldı.
Altıntop Kuruyemiş Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. firmasınca İl Müdürlüğümüze bedelsiz olarak hibe edilen otomatik paketleme makinası ile işçilerimizin toksik maddeye maruz kalması önlenerek istenilen zamanda hızlı zehirli yem hazırlama imkânına kavuşturulmuş oldu.