Denizli'nin Serinhisar ilçesinde nışma Derneği (SEKÜYAD) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında “Denizli Leblebisinin Pazarlanmasına Yönelik Potansiyeli Belirleme ve Altyapı Geliştirme” isimli proje protokolü imzalandı.

GEKA’da imzalanan protokole; SEKÜYAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcı İbrahim Gebeş, SEKÜYAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kabaş ve (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Protokol imzalanması sonrasında açıklamalarda bulunan SEKÜYAD Başkan Yardımcı İbrahim Gebeş “Denizli’nin önemli ekonomik motiflerinden olan leblebinin, daha etkin bir şekilde pazarlanabilmesi amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Denizli Leblebisi’nin coğrafi işarete sahip olan bir ürün olduğunu vurgulayan İbrahim Gebeş, coğrafi işaretin leblebinin pazarlanması süreçlerinde daha etkin kullanılması gerektiğini ve bu düşünce ile projeyi hazırladıklarını belirtti. 

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız SEKÜYAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kabaş “Serinhisar’ın hibe kaynaklarından yeterince yararlanamıyor olması nedeniyle, yine GEKA desteği ile ilçemiz kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları olarak “Serinhisar Proje Yazıyor” isimli bir proje hazırlama eğitimi aldıklarını ve Denizli Leblebisi ile ilgili projenin tohumlarının geçtiğimiz Mart ayında alınan proje hazırlama eğitiminde atıldığını belirtti.

GEKA Genel Sekreteri ve GEKA çalışma ekibine teşekkürlerini sunan İbrahim Gebeş ve Hüseyin Kabaş “Denizli Leblebisi’nin Pazarlanması” projesinin, Denizli Leblebisi sektörüne ve paydaşlarına hayırlı uğurlu olması dilekleriyle sözlerini sonlandırdı.