Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Sarıbeyli köyünde, cami ve imam olmadığı için 60 yıldır ezan okunmuyor. 100 yıllık geçmişi olan köyün 1955'te yaşanan bir olaydan sonra göç vermesiyle nüfusunun azalmaya başladığını ifade eden Sarıbeyli Köyü Muhtarı Ahmet Aksoy, "Ben 58 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bizim köyde ne cami oldu ne de ezan okundu." dedi. Köyün daha önceleri eski bir yerleşim yeri olduğunu belirten Muhtar Aksoy, "Köyümüzün mezarlığı çok büyük. Köyümüz, Menderes Nehri'nin kenarında olmasından dolayı verimli topraklara sahip. Benim çocukluğumda kalabalıktı fakat bir olaydan dolayı burada yaşayanlar çevre köylere dağıldı." dedi.

Çocukluğundan beri köyünde hiç ezan sesi duymamanın üzüntüsünü dile getiren Aksoy, "Köyümüzde hiç cami olmadı ama ben küçükken köy odası mescit olarak kullanılırdı. Köylü, imam tutarak Ramazan ve bayramlarda namazını kılardı. Artık ne imam tutuluyor ne de köyde cemaat halinde namaz kılınıyor." diye konuştu. Resmi olarak 17 kişinin yaşadığı köyde nikah ve cenaze gibi ihtiyaçlarda yakın köylerin imamlarına başvurduklarını belirten Aksoy, "İmam nikahını, genelde resmi nikahı yaptırdığımız yerde kıydırıyoruz ama cenazemiz olduğu zaman yakın köylerin imamına rica ediyoruz." dedi.

Köyde devamlı yaşayan 10 kişi olduğunu, diğerlerinin yazın kaldığını, kış aylarında Çıtak kasabasına gittiğini anlatan Ahmet Aksoy, "Köyde 17 kişi yaşıyor ama bunların 10'u sürekli köyde kalıyor, diğerleri Çıtak ve Kavaköy ile Sarılar köylerinde kalıyor. Sarıbeyli köyünden Kavakköy'de 15, Çıtak'ta 40, Sarılar'da ise iki aile yaşıyor. Köyümüzün toprakları verimli olmasına rağmen köylü, civar yerleşim yerlerine gitti. Köyde 17 kişi olunca herhangi bir merciden cami ve imam isteme cesareti de bulamadık." ifadelerini kullandı.

Yıllardır cuma namazlarına 6 kilometre uzaklıktaki Çıtak kasabasına gittiklerini belirten Muhtar Aksoy, şunları kaydetti: "Ezanı duymasak da vakit namazlarını evlerimizde kılabiliyoruz ama cemaatle kılınması gereken cuma ve Bayram namazları için Çıtak kasabasına gitmek zorunda kalıyoruz. Köyün yol, su ve elektrik hizmeti gibi hizmetleri eksiksizdir. Ezan sesine hasret kaldık.