Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, genç bir kız öğrenciye umut oldu. Okulunda çok başarılı olan ancak yüzde 60’ları bulan işitme kaybı nedeniyle dünyası sessizliğe bürünmeye başlayan 17 yaşındaki Fatma Karet’e elini uzatan başkan Gürlesin, ailenin ekonomik sebeplerle yıllardır alamadığı işitme cihazını alarak, genç kızı tedavi ettirerek tam anlamıyla duymasını sağladı. Öğretmeniyle birlikte Başkan Gürlesin’e teşekkür ziyaretine gelen genç kız, “Sesleri bana geri verdiniz, dünyamı değiştirdiniz, eğitim hayatımda önümü açtınız” diyerek mutluluk gözyaşları döktü. 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Engelliler Haftası’nda toplumun tüm kesiminden “Bu davranış ayakta alkışlanır”  dedirtecek bir güzelliğe imza attı. Eğitime büyük önem veren ve okul okul gezerek fiziki ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Gürlesin, aynı kapsamda kısa zaman önce Uzunpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Gürlesin’e bir öğretmen, 17 yaşındaki 11 sınıf öğrencisi Fatma Karet’in yıllardır duyma sıkıntısı yaşadığını ve ailesinin ekonomik nedenlerle pahalı olan işitme cihazını alamadığını aktardı. Derslerinde çok başarılı olan Fatma’nın hem gelecek yaşamına hem de eğitim hayatına bu durumun büyük sıkıntı yaşattığı vurgulandı. 
Genç kızın durumunu öğrenen Başkan Gürlesin, çok acil olarak gerekeni yapacağını belirtip destek sözü verdi. 
 Konu üzerine harekete geçen Başkan Gürlesen,  işitme kaybı yüzde 60’lara ulaşan ve giderek kaybı artan Fatma Karet’i tedavi ettirip işitme cihazı alarak bu engelini ortadan kaldırdı. Tedaviyle birlikte işitme cihazına kavuşan Fatma, artık tam anlamıyla duyuyor. 

MUTLULUK GÖZ YAŞI DÖKTÜ

Tüm sesleri duyabilen, derslerini tam olarak adapte olan genç kız mutluluğunu, Engeliler Haftası’nda Başkan Gürlesin’i Fizik Öğretmeni Yücel Zeytincik ile ziyaret ederek paylaştı. 
Başkan Gürlesin’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden öğretmen Yücel Zeytincik, “Okulumuzu ziyarete geldiğinizde derslerinde çok başarılı olan genç kızımızın durumunu size aktarmıştık. Maddi açıdan bayağı yüklü bir yardıma ihtiyaç vardı. Çok kısa sürede desteğinizle tedavi ve işitme cihazı alınarak  Fatma Karet sağlığına kavuştu. Fatma’ya yeni bir dünya açtığınız ve yüzünü güldürdüğünüz için teşekkür ediyorum” dedi. 

YÜZLERİN GÜLMESİ YETERLİ
Başkan Gürlesin de, öğretmenlerle yapılan o toplantıda Fatma Karet’in durumunun kendisini çok etkilediğini kaydederek, “O gün bana az duyduğu ve giderek daha da az duymaya devam ettiği belirtildi. Sahip çıkılması gerekiyordu. Ayrıca kızımız çok da başarılıymış. Bizde duyarlılık göstererek konuyu değerlendirdik. O gün ismini aldık ve sonraki süreci adım adım takip ettik. Tedavisi yapıldı ve işitme cihazı alındı. Kızımızın mutluluğu bizlere yetti. 
Başkan Gürlesin ziyaret vesilesiyle engellerle bir çağrıda bulunarak, “Benzer tarzda rahatsızlığı olan engellilerimiz, lütfen bizlere başvursunlar. Belki yapabileceğimiz bir şeyler vardır. Biz burada elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istiyoruz. İmkanlara, şartlara ve sağlık raporlarına bakarak nasıl bir yardımımız dokunabilir bunu belirleyeceğiz. Sonucunda ise belirli bir oranda benzer engellilerimize elimize uzatacağız. Bunu Fatma Karet’le başlattık. Kendisi zaten başarılı bir öğrencidir. Şimdi de daha da başarılı olacaktır. Ülkemize, vatanımıza, insanlığa faydalı olacağından hiçbir şekilde şüphem yok” dedi.