Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefetin kendilerini hayvan ithal etmekle eleştirdiğini belirterek, ‘’Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış hala hayvan ithal ediliyor diyor. Biz hayvan ithalini bitirdik. Bu Kurban Bayramı'nda asla hayvan ithal edilmiyor. Bu bayramda kendi hayvanlarımızı kurban edilecek. Sorsanız kurbanı da bilmez’’ dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’nin Tavas ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Törene, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, AK Parti milletvekilleri, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve binlerce vatandaş katıldı. Törene helikopterle gelen Başbakan Erdoğan meydana kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.
Denizli’ye Tavas ilçesine 11 ayrı eser kazandırdıklarını belirten Erdoğan, ‘’Tavas Belediyesi ve kamu kurumlarının tamamladığı 17 milyon TL’lik yatırımların Tavas’a hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle Tavas’ın tarihine, görünümüne değer veren, alt yapı ve üst yapıya yatırım yapan belediyeyi tebrik ediyorum. Bugün anlamlı bir yerde konuşuyoruz. Bizim gönüllerimiz arasında birilerinin göremediği bir bağ var. Bizsizi farklı seviyoruz. Çünkü biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 2 yıl önce Denizli’nin Büyükşehir olacağı sözünü vermiştik. Bu sözümüzü tuttuk. Denizli’ye hayırlı olsun. Denizli Büyükşehir olunca, budan Tavas da çok kazançlı çıkacak. Tavas belediyesi varlığını koruyor, belde ve köyler mahalle oluyor. Tüm alt yapıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi ilgilenecek. En ücra mahalleye kadar, kanalizasyon, yol ve tüm çalışmalar Büyükşehir belediyesinden yapılacak. İsteyen istediği gibi ev yapamayacak. Bir plan içerisinde yapacak’’dedi.
Kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı için belediyeciliği çok iyi bildiğini kaydeden Erdoğan, ‘’ İstanbul gibi bir şehri CHP zihniyetinin o çöp, çamur, kirli hava, yoksulluktan kurtararak İstanbul’u İstanbul yaptık. O günden bugüne kadar İstanbul başkalarına teslim edilmiyor. İstanbul halkı sürekli bizi destekliyor. İstanbul’da yaptıklarımız Ankara’da yaptıklarımız, diğer 10 büyükşehirde yaptıklarımız bunu gösteriyor. Denizli’de artık 10 yıl önceki Denizli yok. Modern bir Denizli’yi görüyoruz. Ben 10 yıl önceki Denizli’yi de biliyorum. Bir alt geçidi yoktu. Park bahçe, alt geçitleriyle modern bir Denizli var. Denizli şimdi çağ atladı. İlk defa hükümete geldiğimizde aydın-Denizli arasındaki 125 kilometrelik bölünmüş yolun sözünü vermiştik. Bu duble yolu biz yaptık. Niye, çünkü hizmet bizim işimiz. Cumhuriyet tarihinde türkiyede yapılan duble yol 6 bin 100 kilometre. Bizim şu 11 senede yaptığımız 17 bin kilometre. Biz bu hizmetlerimizi arttırarak devam ettiriyoruz. İstanbul’da yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havaalanı diyorum bazılarının aklı almıyor. Kimin almıyor,CHP zihniyeti almıyor. Biz orada 23 milyon Euro gelir elde edeceğiz devlet olarak. Biz oraya para harcamıyoruz’’diye konuştu.
‘DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ HERKESİ KUCAKLAYACAK’
Türkiye’nin tarihi ve anlamlı günlerden geçtiğinin altını çizer Başbakan Erdoğan, ‘’Türkiye’nin 76 milyon aziz milletin gururunu kabartacak bir tören gerçekleştirdik. Türkiye2nin 2.milli savaş gemisini Büyükada ismini verdiğimiz gemimizi denizlere uğurladık. 2 gemi inşasına daha başlıyoruz. Onları da biz kendi imkanlarımızla inşa edeceğiz. Türkiye dünyada kendi gemisini inşa edebilen 10 ülke arasında yerini aldı. Savunma sanayinin ihtiyaçlarını yüzde 50 oranındaki bölümünü yerli imkanlarla karşılıyoruz. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 11 yıl önce bu oran yüzde 25’ti. Bunu yüzde 100’lere ulaştıracak. Artık ithal eden, ihraç eden ülke durumuna geleceğiz. Sadece gemi mi hayır. İha üretmeye başladık. Şu anda ANKA’mız var. Seri üretime geçiyor. Kendi helikopterlerimizi tasarlamaya ve üretmeye başladık. Kendi tasarladığımız tanklarımızı üretmeye başladık. Milli piyade tüfekleri, uzun menzilli silahlar, Türkiye’ye daha büyük gururlar yaşatacağız" dedi.
Pazartesi günü Ankara’da tüm Türkiye’yi ilgilendiren demokratikleşme paketini açıklayacaklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti: ‘’Yarın Ankara’da tüm Türkiye’yi hatta bölgeyi ilgilendiren bir gelişmeyi kamuoyuna açıklayacağız. Yeni demokratikleşme paketini açıklayacağız. 11 yıldır yaptığımız reformlara yenilerini ekleyecek. Türkiye’yi prangalarından zincirlerinden kurtaracağız. İmkanlar geliştikçe reformları yapmaya devam edeceğiz. Paket açıklanınca reformlar hayata tek tek geçince Türkiye güç kazanacak. Türkiye ivme kazanacak. Ekonomi ve demokrasi sınıf atlayacak. Barış huzur içinde kardeşlik içinde Türkiye daha cesur, daha emin adımlarla yürüyecek. Demokratikleşme paketinin de hayırlı olmasını diliyorum.’’
'ANAMUHALAFET GENEL MÜDÜRÜ HAYVAN İTHALATI YAPTIĞIMIZI SÖYLÜYOR'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘genel müdür’ diye seslenen Erdoğan, ‘’Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış hala hayvan ithal ediliyor diyor. Biz hayvan ithalini bitirdik. Bu kurban bayramında asla hayvan ithal edilmiyor. Bu bayramda kendi hayvanlarımızı kurban edilecek. Sorsanız kurbanı da bilmez. Onu da söyleyeyim. Şu anda etten bahsediyor. Kıymadan al, kemiksizi kemiklisi hepsi ayrı farklıdır. Bunları öğlen genel müdür. Bunların ortalama fiyatları var. Bunları bilmen lazım. Artık hayvancılıkta hedefimiz ithal eden ülkeden, ihraç eden ülke haline gelmek’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından 17 milyon TL'lik yatırımların açılış kurdelesi kesilirken, daha sonra Başbakan Erdoğan'a efe yeleği giydirildi.